Пиріг з куркою, цибулею і яблуком

Надихнувшись книгою Джошуа Макфадден «Шість сезонів. Про овочі по-новому», спекла нову версію свого улюбленого цибульного пирога. Як зробити Пиріг з куркою, цибулею і яблуком рецепт простий. Цибулю, грудинка, яблуко і гірчиця чудово подружилися з тестом з цільнозерновий борошна і волоського горіха. Ось цей горіховий смак дуже вдало підійшов до пікантною начинкою. Сам пиріг вийшов ситним та смачним, відмінно підійде в якості п’ятничного вечері під келих холодного білого або чашку гарячого чорного).
Сам процес без особливих нюансів. Тісто виходить розсипчастим і його можна не розплющуючи, укласти і розподілити по формі руками, вирівнюючи і притискаючи потім денцем склянки. Начинку готуйте на повільному вогні, не даючи луку підсмажитися. На це піде 20-30 хв. При необхідності додайте трохи води або білого вина. Грудинку можна замінити на бекон. Гірчицю можете пропустити, але з нею набагато смачніше.

Інгредієнти

На пиріг 18-20 см

150 гр ц/з пшеничного борошна
50 гр волоських горіхів
90 гр холодного вершкового масла
1 чл цукру
1/4 чл солі
2 стл холодної води

400 гр очищеного ріпчастої цибулі
100 гр варено-копченої грудинки
1 велике яблуко
1 чл цукру
1 яйце ІЗ
100 гр вершків 20% жирності
15 гр зернистої діжонської гірчиці
Сіль, перець за смаком

Пиріг з куркою, цибулею і яблуком покроковий рецепт

1. Горіхи стовкти в борошно, змішати з сіллю, цукром і цільнозерновий борошном. Додати масло шматочками і змішати з насадкою «ніж» подрібнити в крихту, влити воду і швидко замісити тісто. Тісто викласти у форму, розподіляючи руками по всій поверхні, формуючи бортики. Наколоти виделкою і прибрати в холодильник на 1 час.
2. Очищену цибулю порізати тонкими пір’ям, викласти на сковороду і проварити на повільному вогні в невеликій кількості рослинного масла. Як тільки цибуля стане податливим, додати очищене і порізане дрібними кубиками яблуко і грудинку, також порізану кубиком.
3. Тушкувати на повільному вогні, постійно помішуючи і не даючи луку засмажитися, до м’якості і прозорості цибулі. В кінці додати цукор і сіль. Остудити. Змішати віночком яйце, вершки, горчицу.

4. Приправити сіллю і перцем. На охолоджене тісто викласти цибульну начинку і залити яєчно-вершковою сумішшю. Випікати при 180 гр 35 хв до рум’яного кольору. Дати охолонути, вийняти з форми. Подавати пиріг теплим або охлажденным.