Пиріг з яблуками без дріжджів і без яєць в духовці

Як зробити Пиріг з яблуками без дріжджів і без яєць в духовці рецепт простий і смачний. Вчора переміг американський пиріг з яблуками, тому ловіть його рецепт, як обіцяла.

Інгредієнти

(У мене форма 18 см).

Тісто:
Олію слив.200 гр
Борошно 250 гр
Цукор 2 ст. л
Хол.вода 2-4 ст. л
Сіль 1/4 ч. л
Кориця 1/2 ч. л.

Начинка
Яблука 350 гр (2 великих)
Олію слив. 20 гр
Сік лимона 1 год.л
Цукор 3 ст. л
Кориця 1/2 ч. л
Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л

Для змащування
1 яйце
Цукор 1 ч. л

Пиріг з яблуками без дріжджів і без яєць в духовці покроковий рецепт

1. Холодне масло рубаємо, додаємо сипучі інгредієнти і перетераем руками в крихту. Додаємо крижану воду по ложці до тих пір, поки тісто не почне склеюватися. Загорнути тісто в плівку і прибираємо в холод на 30-40 хвилин. Яблука чистимо від серцевини і нарізаємо на дрібні кусочки.
2. У каструлі розтоплюємо злив. масло, викладаємо яблука, додаємо цукор, корицю, сік лимона і тушкуємо 5-7 хвилин, до тих пір, поки яблука не стануть м’якими і не пустять сік. Додаємо крохмаль, перемішуємо, варимо до загустіння. Повністю охолодити. Ділимо тісто на дві нерівні части.
3. З більшою на присипаному борошном столі, розкачуємо основу для пирога. Вистилаємо тестом форму і прибираємо в холодильник. З меншою розкачуємо коло і ріжемо його на смужки шириною близько 3 див. Викладаємо начинку, зверху смужки у вигляді плетенки.
4. Змащуємо яйцем, розведеним з водою і посипаємо цукром. Випікаємо в розігрітій до 220 гр 10-12 хвилин, потім зменшуємо до 175 гр і печемо ще 40 хвилин. Викладаємо з форми повністю остиглий пирог.