Пиріг з яблуками і карамеллю

Як зробити смачний Пиріг з яблуками і карамеллю простий рецепт.

Інгредієнти

На форму діаметром 26-28 см

Для тіста:
Борошно пшенична 360 гр
Масло вершкове 180 гр
Яйце велике С0
Цукор 50 гр
Розпушувач 1/2 год л
Сіль щіпка

Для начинки:
Яблука вже очищені і без кісточок 500 гр
Цукор 100 гр
Кукурудзяний крохмаль 10 гр
Вода 150 мл

Для карамелі:
Масло вершкове 30 гр
Вершки 32% 100 мл
Цукор 80 гр
Сіль щіпка

Пиріг з яблуками і карамеллю покроковий рецепт

1. Змішуємо борошно, яйце, розпушувач, сіль і масло вершкове (мяке, кімнатної температури) Тісто буде спочатку як крихта. Відкладаємо 1/4 частина крихти і продовжуємо руками робити з крихти тісто. Буде здаватися, що воно дуже щільне, погано з’єднується, але ви продовжуєте до того моменту, поки не зможете зібрати тісто в грудку. Собрали.
2. Дайте йому відпочити 30 хвилин при кімнатній температурі і поки зробіть начинку. Яблука тремо на крупній тертці, кладемо в сковороду, додаємо цукор і воду. Тушкуємо яблука на середньому вогні 5-7 хвилин. Потім додаємо кукурудзяний крохмаль, перемішуємо і знімаємо з плити. У форму для запікання кладемо наше тісто руками і розтягуємо його за формою, роблячи бортики 3-4 см.
3. Якщо тісто буде лощматься, то відщипуємо з іншого місця шматочок і закріплюємо дірку. Розподілили тісто і викладаємо начинку. Зверху посипаємо сухарями, яку відклали раніше. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Даємо пирога повністю охолонути але не в духовці, а на столі (можна накрити пиріг рушником)
4. Коли пиріг повністю охолов ми робимо карамель. Цукор викладаємо на сковороду з товстим дном, ставимо на середній вогонь на плиту і чекаємо його розчинення (колір зміниться і стане коричневий), додаємо масло і вершки і прибираємо з огня.

5. Паралельно все добре перемішуємо і об’єднуємо інгредієнти. В кінці додаємо сіль. Карамель готова і ми поливаємо нею пиріг В принципі можна їсти відразу, а можна як я, прибрати в холодильник хоча б на годину, для загустіння карамели.