Як зробити смачні Пиріжки на газованій воді і молоці з дріжджами рецепт простий в духовці. Рецепт хоч і бюджетний, але досить хороший! Тісто швидко підходить, в роботі приємне, дуже еластичне. Пиріжечки вийшли м’якесенькі і смачні.
Інгредієнти
Тісто:
100 мл молока
100 мл газиров. води
50 мл раст. олії б/запаху
15 г пресів. дріжджів
2 ст. л. цукру
0, 5-1 ч. л. солі
350-400 г просіяного борошна
1 жовток+ 2 ч. л. води для змащування
⠀
Начинка будь-яка – —–
Пиріжки на газованій воді і молоці з дріжджами покроковий рецепт
1. Всі продукти, в т. ч. і начинка, кімнатної tº. В молоці(38ºС) розпустила дріжджі з цукром Борошно(350 г) перемішала з сіллю, в серединці зробила поглиблення, вилила молоко з дріжджами, трохи перемішала. Слідом додала газовану воду і масло. Газовану воду відкривала безпосередньо перед тим, як додати в тесто.
2. Все перемішала до з’єднання продуктів. На стіл висипала ложку борошна, виклала тісто, зробила заміс(хвилин 5). Муки у мене пішло 370 г ⠀ Тісто виклала в змащену раст. маслом ємність, прибрала під плівку на підйом ⠀ тісто не обминаючи подкатала в рулет, розділила на 12-15 частин(кількість і вага вибираємо самі).
3. Кожну подкатала в кульку, залишила під плівкою на 10 хв ⠀ Кожен кульку розкрутила в круглу корж, перевернула гладкою стороною вниз. Якщо буде необхідність корж, перед тим, як викласти начинку, ще раз розкачати або розтягнути пальцями(я розкачувала) На середину коржі виклала начинку, краї добре защипнула, виклала на деко швом застелене вниз.
4. Накрила плівкою, дала час на підйом. Пиріжки змастила жовтком. Залишила на пару хв. Якщо не хочете перекладати яйце, випікайте просто, без змазування. Але тоді відразу після випічки змастіть розм’якшеним сл. маслом ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 23 хв. Дивіться по своїй духовці!