Привіт друзі! Як зробити найсмачніший Пишний омлет з молоком як у дитячому садку в духовці простий рецепт домашній. Сьогодні хочу поділитися простим рецептом приготування омлету. Я його запікаю в духовці і він виходить пишний, високий і пружний. Схожий омлет готували в дитячому саду. Це смачний і простий варіант сніданку.
Невелике передмову, воно ж рецепт:
1 якщо ви будете готувати з молока жирність вище 2.5% то співвідношення яйця/молоко йде 1/1, з молоком меншої жирності його кількість треба зменшити.
2 ще одна умова для пишного омлету: омлет НІКОЛИ не збільшується в розмірі, ні, звичайно, він збільшується під час готування, хоч на сковороді під кришкою, хоч в духовці, але варто зняти з вогню або дістати з духовки він ЗАВЖДИ впаде до того рівня скільки було налито яєчно-молочної рідини.
Тому правильно вибирайте форму для омлету, у мене висока форма на обсяг ~1300 мл, з високими бортами, а це значить, що мій омлет ~1000 мл буде там чудово себе відчувати і вийде високим. (Тобто я роблю на 10-12 яєць і 500-600 мл молока)
Випікати ж такий омлет 40 хвилин при t 160°C.
p.s. форму для омлету варто взяти не “впритул”, а трохи вище, омлет під час приготування піднімається і що б не “втік” через край форму треба взяти трохи більше, але, на жаль, потім він все одно осяде 🤭
Невелике передмову, воно ж рецепт:
1 якщо ви будете готувати з молока жирність вище 2.5% то співвідношення яйця/молоко йде 1/1, з молоком меншої жирності його кількість треба зменшити.
2 ще одна умова для пишного омлету: омлет НІКОЛИ не збільшується в розмірі, ні, звичайно, він збільшується під час готування, хоч на сковороді під кришкою, хоч в духовці, але варто зняти з вогню або дістати з духовки він ЗАВЖДИ впаде до того рівня скільки було налито яєчно-молочної рідини.
Тому правильно вибирайте форму для омлету, у мене висока форма на обсяг ~1300 мл, з високими бортами, а це значить, що мій омлет ~1000 мл буде там чудово себе відчувати і вийде високим. (Тобто я роблю на 10-12 яєць і 500-600 мл молока)
Випікати ж такий омлет 40 хвилин при t 160°C.
p.s. форму для омлету варто взяти не “впритул”, а трохи вище, омлет під час приготування піднімається і що б не “втік” через край форму треба взяти трохи більше, але, на жаль, потім він все одно осяде 🤭
Інгредієнти
Яйце 8 шт
Молоко 400 мл
Вершкове масло для змащування ~ 10 р
Випікати при 190 ° ~ 40-45 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки
Розмір форми по внутрішньому краю 15х16 см
Пишний омлет з молоком як у дитячому садку в духовці покроковий рецепт
1. Духовку відразу ставлю розігріватися. У глибоку тарілку розбиваю 8 яєць. Щоб омлет вийшов пишний, яйця необхідно зважити і додати таку ж кількість молока. У мене 8 яєць категорії с1 важать приблизно 400 грам. Зважую таку ж кількість молока. Якщо немає ваг, на одне яйце на до 50-55 мілілітрів молока.
2. В тарілку для змішування додаю яйця, виливаю молоко і висипаю щіпку солі Яйця і молоко необхідно перемішати але не збивати Щоб омлет вийшов високий, треба взяти форму з таким розрахунком, щоб висота омлету було три-три з половиною сантиметри. Змащуй скляну форму шматочком вершкового масла.
3. Виливаю в неї яйця, розмішані з молоком. Ставлю омлет випікатися в розігріту духовку. Час випічки при температурі 190 градусів 40-45 хвилин. У процесі випічки омлет може піднятися, але потім трохи осяде Даємо омлету трохи охолонути і розрізаю його на шматочки. Він вийшов високий, пружний і ніжний по вкусу.
4. Це відмінний варіант сніданку, тим більше що готується він дуже швидко. Просто все змішати і поставити в духовку і поки він випікається можна займатися своїми справами. Якщо вам сподобався рецепт, буду дуже вдячна за відгуки та коментарі. Всього самого доброго, до нових відео, пока