Радянський торт Мурашник зі згущеним молоком і маскарпоне без печива простий рецепт. Чому так смачно, чому в дитинстві ніколи не робила його, чому, чому… так докачусь до Шоколадної ковбаси, яку теж ніколи не їла) В основі торта шаблі. Ніжне, тендітне, розсипчасте, рецепт настільки простий, що вам не захочеться використовувати ніякого магазинного печива.
В кремову основу додала ніжності – маскарпоне, ідеально для такого десерту, зібраного у формі торта. Радилася з сином: – Додавати всередину горіхи чи ні? Син захотів без них. – О’кей, тоді закарамелизую і покладу їх зверху. На тому й порішили, отримали просто божевільний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна 😋
В кремову основу додала ніжності – маскарпоне, ідеально для такого десерту, зібраного у формі торта. Радилася з сином: – Додавати всередину горіхи чи ні? Син захотів без них. – О’кей, тоді закарамелизую і покладу їх зверху. На тому й порішили, отримали просто божевільний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна 😋
Інгредієнти
На торт 18-19 см в діаметрі
Шаблі
• 150г сл.масла
• 1 яйце С1 (50г)
• 70г цукру
• 10г цукру з нат.ваніллю
• 300г борошна
• Щіпка солі
Крем
• 380г вареного згущеного молока (1банка)
• 150г сл.масла
• 200г маскарпоне
Радянський торт Мурашник зі згущеним молоком і маскарпоне без печива покроковий рецепт
1. Пісочну основу роблю з допомогою міксера, але цілком можна і руками впоратися. Масло кімн. t збити з цукром і сіллю. Вмішати яйця. Всипати борошно. Швидко замісити тісто. Як тільки всі інгредієнти об’єднаються, але ще не почнуть збиратися в ком, готово.
2. Розкласти шматочки тіста, розбиваючи їх на більш дрібні шматочки на деко, застеленому тефлоновим листом, запекти до рум’яного стану, при 190°-200°C Остудити. Поламати на шматочки, сильно не мельчила, шаблі дуже ніжне, при змішуванні з кремом, буде саме ламатися ще на більш маленькі кусочки.
3. Для крему всі продукти однієї кімнатній t! В деже міксера розмішати маскарпоне до однорідності (якщо маскарпоне щільний), додати згущене молоко і сл. масло, розмішати до однорідності. Збивати супер пишний крем зовсім не потрібно. Всипати в крем шаблі. Добре і акуратно вимішати лопаткой.
4. Роз’ємну форму вистелити по внутрішньому бортику ацетатної стрічкою, встановити на основу. Викласти кремово-піщану масу, трохи утрамбовуючи. Вирівняти верх. Прибрати в холодильник на кілька годин (краще на ніч)
5. Охолоджений торт залити глазур’ю з білого шоколаду і присипати карамелізованими горіхами. Прибрати в холодильник до застигання. Потім звільнити від форми і ацетатної ленты.
6. Далі в каруселі – https://www.instagram.com/p/Ci9SUpHNDZo/