Рідкі дріжджі брага з фруктів або овочів

Рідкі дріжджі існують?😜 Учні онлайн курсів давно знають відповідь на це питання. ⠀ В Краснодарському краї я вперше познайомилася з поняттям «рідкі дріжджі» їх ще називають брага. Як приготувати Рідкі дріжджі брага з фруктів або овочів рецепт простий. Цей спосіб ферментації дуже поширений тут. Я б навіть назвала його традиційним для випічки хліба в цьому краї. Тому, що знаю, що навіть люди, які працюють у пекарні, використовували цей спосіб ферментації для приготування хліба вдома! ⠀ Сьогодні метод отримання такої води в домашніх умовах. В кінці, як завжди секретики від мене❤️ ⠀ Для приготування знадобляться фрукти (частіше використовують) або овочі.

Інгредієнти

~150 гр. Вода
~50-70 гр. Фрукти і/або овочі
~30 гр. Цукор і/або мед
Пропорції приблизні. Що б легше запам’ятати співвідношення приблизно так: 3/1/0,5. Фруктів можна більше

Рідкі дріжджі брага з фруктів або овочів покроковий рецепт

1. У воді розчинить цукор і мед. Фрукти/овочі нарізати і перекласти в солодку воду. Залишити на 3-5 днів. Пляшку бажано струшувати 1-3 рази в день, щоб не утворювалася плесень.
2. Якщо утворилася цвіль, значить процес був порушений. Всі інгредієнти викинути, а поверхню обробити оцтом. ⠀ Як зрозуміти що брага готова? Дуже просто – на смак вона буде, як брют, а по запаху чистий квітковий аромат 🌸 ⠀

3. Ну що готові до приготування?
Краще використовувати продукти з городу. Груші, яблука, персики, черешня, виноград, гарбуз, кабачок і т. д. Бажано використовувати герметичну тару. Пляшку або банку. В ємкості для бродіння води повинно бути достатньо простору для виділення газов.

Відео рецепт 👇