Різдвяний апельсиновий кекс з яблучним пюре

Як смачно зробити Різдвяний апельсиновий кекс з яблучним пюре простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Починаємо рік смачно і красиво! Сьогодні рецепт, який обійшов всі веган блоги. Я точно вирішила, що буду його готувати. І ось мій результат!

Інгредієнти

🔸Яблучне пюре – 145 г (0,5 ст)
🔸Апельсиновий сік – 250 г (1 ст)
🔸Сироп топінамбура – 60 г (5 ст л)
🔸Олія – 3 ст л
🔸Борошно рисова – 120 р
🔸Борошно зеленої гречки – 60 г
🔸Кукурудзяна борошно – 40 р
🔸Сода – 0,5 ч. л. без гірки
🔸Горіхи, сухофрукти за смаком

🔸Глазур: кокосова паста + сироп топінамбура + гаряча вода

Різдвяний апельсиновий кекс з яблучним пюре покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. ⠀ У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти і додаємо рідкі. У готове тісто перекладаємо січені горіхи і сухофрукти, перемішуємо і викладаємо тісто у форму. ⠀
2. Я вибрала кулінарне кільце і це єдине, що я б змінила! Краще підходить форма отвором посередині. Такий кекс буде більш високим і святковим. ⠀ Випікаємо кекс у духовці до готовності. Час безпосередньо залежить від обраної вами форми. У мене приготувався за 35 хвилин. ⠀
3. Для глазурі змішати кокосову пасту, з гарячою водою і сиропом по смаку. ⠀ Дістаємо кекс, поливаємо глазур’ю і прикрашаємо. ⠀ Чудовий, красивий, пряний різдвяний кекс готовий!