Як смачно зробити Різдвяний панеттоне італійський простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Справжній паннетоне печуть на заквасці тривалим процесом. У нас же сьогодні a la паннетоне всього з одним замісом! Ніжний, пухнастий і дуже смачний! І довго зберігає свіжість)
Інгредієнти
• 480 г пшеничного борошна (з них 50% манітоби або іншої сильної борошна і 50% борошна з білком від 11 г)
• 150 г цукру
• 170 г яєць
• 160 мл води
• 165 г холодного вершкового масла
• 1 ст. л. меду
• 8 м живих дріжджів
• 2 г солі
• цедра 1 лимона або апельсина
• 1 ч. л. ванільного екстракту (або пакетик цукру з натуральною ваніллю)
• 200 г наповнення (шоколадних крапель, мигдалю, вишні, цукатів)
⠀
Для глазурі
• 45-60 г білка
• 85 г мигдальної муки
• 13 г рослинного масла
• 165 г цукрової пудри
• 13 м пшенично борошна
• мигдальні пелюстки для посипання – опціонально
Різдвяний панеттоне італійський покроковий рецепт
1. Ввечері: У воді розчинити дріжджі і мед ⠀ Всипати борошно. Розмішати. Поступово додати яйця. Добре вимішати. Поступово частинами вмішати цукор і ванільний цукор, потім сіль. Місити, поки тісто не почне збиратися в кулю і відлипати від стінок діжі. Ввести частинами холодне масло, кусочками. Ввели пару шматочків, виражали, ще ввели. Заважати до отримання гладкого атласного і ніжного тіста. ⠀
2. На вологій поверхні столу зробити декілька складань. Прибрати в змащену раст.маслом велику чашу, накрити плівкою. Залишити на ніч на бродіння. За рецептом рекомендується залишити на бродіння на 10 годин при t 25-26 градусів. У мене при 25 градусах тісто выбродило за 6 годин. Тому я рекомендую залишити при t ~ 21-22 градуси годин на 10. ⠀
3. тісто розтягнути на припыленной борошном поверхні, присипати добавками, згорнути конвертом. Розділити на потрібну кількість шматочків. Округлити, помістити у форми. На форми d 11 див. – приблизно 300 г тіста, на 9 см ~ 200 г тіста. ⠀ Проткнути дерев’яними шпажками трохи відступивши від дна форм. ⠀ Залишити під пакетами на расстойку ~ на 5-6 годин. ⠀ Для глазурі: Всі інгредієнти з’єднати віночком або міксером і помістити в кондит.мішок. Перед випічкою нанести глазур. ⠀ Духовку розігріти до 180 °С і випекти при 160-170° С 30-35 хвилин ⠀ Відразу після випікання підвісити догори дном за шпажки до остывания.
Відео рецепт 👇