Як зробити смачне Різотто з грушею та сиром горгонзола рецепт простий. Це дуже вишукане, що підходить для особливих випадків, перше блюдо. У цьому різотто сильний смак сиру пом’якшується солодкої грушею, створюючи приємний контраст цієї страви, а горгонзола зробить різотто кремоподібним і дуже делікатним.⠀
Інгредієнти
▪️160 гр рису⠀
▪️60 гр сиру горгонзола⠀
▫️2 груші (*)⠀
▪️50 гр вершкового масло⠀
▪️50 гр тертого пармезану⠀
▫️50 мл білого вина (**)⠀
▪️1 маленька цибулина⠀
▪️2 ст. л. оливкової масло⠀
▫️~ 1 літр гарячої води або овочевого бульйону (***)⠀
▪️сіль по смаку⠀
▪️перець за бажанням⠀
Різотто з грушею та сиром горгонзола покроковий рецепт
1. В каструлю (або в сковороду з високими стінками) налити оливкову олію, обсмажити в ньому дрібно порізану цибулю до світло-золотистого кольору на середньому вогні.⠀ ⠀ До цибулі висипати рис і постійно помішуючи дати маслу вбратися, рис повинен стати прозорим, після чого влити вино, збільшивши вогонь, дати вину повністю випаруватися.⠀ ⠀
2. До рису додати 1-2 ополоника бульйону, сіль за смаком, періодично помішуючи. Будьте обережні, рис завжди повинен бути покритий бульйоном під час приготування, бульйон додавати по мірі його вбирання рисом.⠀ ⠀ Поки готується рис грушу очистити і видалити насіння. ⠀ Грушу і горгонзолу нарізати кубиками ~ 1х1 див.⠀ ⠀
3. Коли до готовності рису залишиться близько 5-7 хвилин, додати кубики груші та перемешайть, приблизно через 3 хвилини додати горгонзолу, також ретельно все перемішати, щоб сир повністю розчинився, не забуваючи все це час помішувати.⠀ ⠀ Вимкнути вогонь, готове різотто додати вершкове масло і тертий пармезан, перемішати і дати 1-2 хвилини відпочити, подати різотто коли воно стане кремоподібним, посипати свіжомеленим перцем.⠀ ⠀
4. (*) – груша повинна бути солодкою, стиглої і не дуже твердою. Ще одну грушу, третю, можна використовувати як прикрасу.⠀
(**) – якщо вина не буде вдома, то можна і без нього, на смак це сильно не вплине.⠀
(***) – я віддаю перевагу використовувати звичайну воду, так як овочевий бульйон перебиває смак груші та горгонзоли.⠀
(**) – якщо вина не буде вдома, то можна і без нього, на смак це сильно не вплине.⠀
(***) – я віддаю перевагу використовувати звичайну воду, так як овочевий бульйон перебиває смак груші та горгонзоли.⠀