Ромові великодні кекси. Кекси — моя улюблена випічка ☺️ А великодні кекси люблю ще більше, тому що їх можна накрити помадкою, прикрасити і у вас вже просто свято якесь 😅 Абсолютно прості кекси з ромом і сухофруктами викликають неймовірні поєднання смаку і краси. Вам всього лише потрібно будь-які сухофрукти залити ромом, або використовувати різдвяні (раптом залишилися 😅).
Інгредієнти
▪️200гр вершкового масла
▪️200гр борошна
▪️200гр цукрової пудри
▪️3 яйця
▪️10 гр розпушувача
▪️50гр мигдальної муки
▪️300гр сухофруктів (цукатів)
▪️60мл рома
▪️сіль
Для помадки
▪️100гр мармешлоу
▪️3ст.л води
Ромові великодні кекси покроковий рецепт
1. Якщо немає замочених сухофруктів або цукатів — залиште їх в ромі на тиждень (пару днів) в темному місці. Переходимо до тесту. Яйця збийте з цукровою пудрою, додати м’яке вершкове масло і знову добре перемішайте. Всипте пшеничне і мигдалеву борошно, розпушувач і соль.
2. Сухофрукти злийте від рому і подрібніть, а 60мл рома додайте в тісто. Подрібнені сухофрукти додайте в тісто і все гарненько перемішайте лопаткой.
3. Випікайте кекс при 180°C 30-35 хвилин. Після дайте охолонути на решітці. У мармешлоу влийте 3 ст. л води і відправте на хвилину в мікрохвильовку, якщо потрібно, збільшіть час до 1.20с.
4. Добре перемішайте і викладіть шапочкою на кекси. Прикрасьте як завгодно, по своєму смаку. Я не люблю блискучі посипання, тому прикрашаю природним декором 😅