П’ятниця – значить чергова порція смачною, домашньої випічки для всієї родини) і сьогодні – це рулет з м’якого шаруватого сирного тіста з маковою начинкою і вишнею. Без експериментів зі смаками, все просто і смачно. Сир потрібен сухий, не пастоподібний, жирність не важлива, важлива саме консистенція, щоб тісто не попливло. Саме тому, раджу взяти спочатку одне яйце, і вже якщо знадобиться, то і друге. Як зробити Рулет з сирного тіста з маком та вишнями рецепт простий.
У мене пішло два яйця З. Тісто повинне вийти м’яким і податливим, обов’язково дайте йому відпочити в холодильнику півгодинки. За цей час як раз і макова начинка охолоне і вишня відтане. З приводу джему – підійде будь-густий, в ідеалі, звичайно, вишневий. Ну а далі зовсім просто, розкатали, намастили, згорнули. Туго не звертайте, при випічці рулет може розірвати. Дегустувати можна вже теплим)
У мене пішло два яйця З. Тісто повинне вийти м’яким і податливим, обов’язково дайте йому відпочити в холодильнику півгодинки. За цей час як раз і макова начинка охолоне і вишня відтане. З приводу джему – підійде будь-густий, в ідеалі, звичайно, вишневий. Ну а далі зовсім просто, розкатали, намастили, згорнули. Туго не звертайте, при випічці рулет може розірвати. Дегустувати можна вже теплим)
Інгредієнти
270 гр пшеничного борошна
200 гр сухого сиру
70 гр вершкового масла кімнатної температури
2 яйця
50 гр цукру
1 чл розпушувача
1/4 чл солі
Цедра 1 лимона
Начинка
120 гр маку
120 гр молока
50 гр цукру
2 стл джему (яблучний, сливовий, вишневий)
100 гр вишні
Рулет з сирного тіста з маком та вишнями покроковий рецепт
1. Мак змолоти в кавомолці, додати цукор, залити молоком, довести до кипіння, проварити 1-2 хв. Накрити кришкою і залишити до повного охолодження. В охолоджену масу додати джем і розмішати. Вишню повністю розморозити, відкинути на сито, після чого обсушити паперовим рушником. У мисці змішати борошно, цукор, сіль, розпушувач і цедру.
2. Додати масло і розтерти в крихту. Сир змішати з яйцями виделкою і додати до олійно-борошняної крихти. Вимісити м’яке тісто, обернути плівкою і прибрати в холодильник на 30 хв. Відпочиле тісто розкачати на припыленном борошном столі в пласт товщиною приблизно 3 мм, скласти втричі і розкачати ще раз, надаючи тесту форму прямокутника, приблизно 30х40 см.
3. По всій поверхні розподілити макову начинку, відступаючи від країв близько 1 див. Зверху викласти вишню. Загорнути бічні краї, після чого згорнути рулет по короткій стороні. Защипати шов. Рулет викласти на деко, простеленный папером для випічки швом вниз. Випікати при 180 гр 45 хв. Теплий рулет посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту)))