Римські ньоккі з манки і сиру

Як смачно зробити Римські ньоккі з манки і сиру простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

на ~15шт:

•600мл молока
•20г вершкового масла
•150г «семолина» (манна крупа з твердих сортів пшениці, показую в сторіс👀)
•1 жовток
•50г тертого твердого сиру (традиційно пармезан)
•сіль
•мускатний горіх
•40г розтопленого вершкового масла
•листочки шавлії (за бажанням)
•20г тертого твердого сиру (традиційно пармезан), щоб посипати перед духовкою

Римські ньоккі з манки і сиру покроковий рецепт

1. Розігріти молоко з дрібкою мускатного горіха, сіллю і вершковим маслом. Як почне закипати, всипати потроху семолину, заважаючи віночком при цьому. Коли загусне, вимкнути вогонь (буде потрібно декілька хвилин). Додати жовток, тертий сир і перемішати дерев’яною ложкой.

2. Викласти ще гарячу масу на пергамент, загорнути його і надати форму ковбаски». Залишити до повного остывания.

3. Нарізати «ковбаску» на кружечки, викласти їх у форму для духовки змащену вершковим маслом.

4. Полити розтопленим вершковим маслом, викласти листочки шавлії і посипати тертим сыром.

5. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. *Для фондуты з горгонзоли, 100г горгонзоли розігріти з 50г молока, заважати поки не растворится.

Відео рецепт 👇