Салат на зиму Десятка з баклажанів в банках

Як смачно зробити Салат на зиму Десятка з баклажанів в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

10 шт. баклажанів середнього розміру;
10 шт. болгарського перцю;
10 шт. помідорів;
10 зубків часнику;
10 шт. ріпчастої цибулі;
0,5 л. рослинного масла;
200 мл оцту;
200 р. цукру;
2 ст. л. солі (з невеликою гіркою).

Салат на зиму Десятка з баклажанів в банках покроковий рецепт

1. Всі овочі ретельно мию. Баклажани розрізаю уздовж навпіл, а потім на шматочки довжиною 3-5 див Болгарські перці розрізаю навпіл, видаляють плодоніжку і насіння, ополіскую ще раз і розрізаю на широкі смужки – приблизно 3 см.
2. Помідори розрізаю навпіл, вирізаю місця кріплення плодоніжок, а потім кожну половинку ріжу ще на 2 часточки. Ріпчасту цибулю очищаю від лушпиння і ріжу півкільцями-четвертинками. Часник очищаю від шкірки і розрізаю на часточки. У каструлю з товстим дном в ідеалі (у мене звичайна з тонким ) наливаю рослинне масло.
3. Потім викладаю овочі. Зверху насипаю цукор і сіль і акуратно перемішуємо. Каструлю накриваю кришкою і ставлю на вогонь. На середньому вогні доводжу до кипіння, після чого зменшую вогонь до мінімального і тушу овочі 30-40 хвилин. Пробую чи достатньо солі і сахара.
4. Потім додаю оцет, акуратно перемішуємо і тушу ще 5 хвилин, після чого готовий салат відразу ж розкладаю по стерилізованим банкам до самого верху. При розкладці намагаюся, щоб овочі розподілялися равномерно.
5. Закатують і перевертаю догори дном. Витримуємо так до повного охолодження. Потім перевертаю і прибираю на постійне місце зберігання. Готую цей салат не перший раз, він дуже вкусный.