Як смачно зробити Салат з кальмарами, яйцями і цибулею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
– 4 шт. кальмари
– яйця 4 шт.
– цибулю ріпчаста 1-2 шт.
– олія для смаження 1 ст. ложка
– гірчиця зерниста 1 ч. ложка
– майонез-3 ст. ложки
– сіль, мелений перець – за смаком
– листя салату для прикраси
Салат з кальмарами, яйцями і цибулею покроковий рецепт
1. Заморожені кальмари опускаємо в миску з холодною водою. Воду періодично змінюємо, поки кальмари не розморозяться. Це займе зовсім небагато часу (зазвичай до півгодини) А поки можна зварити яйця круто 😊 звичайним способом. У досить розморожених кальмарів відокремлюємо трикутний плавець, розрізаємо тушку уздовж, видаляємо залишки нутрощів і прозору хорду.
2. Опускаємо шматки кальмарів в киплячу воду і перемішуємо – шкірка відразу ж згорнеться і відокремиться пластівцями. Як тільки колір кальмарів зміниться на білий (як яєчний білок), відразу ж виймаємо виделкою на тарілку – так кальмари будуть м’якими і нежными.
3. Вода не повинна закипіти 😉 Поки кальмари остигають, очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкощі півкільцями. Яйця очищаємо від шкаралупи. Обсмажуємо цибулю до м’якості на рослинному маслі, трохи його перчимо і підсолюємо його. Розрізаємо яйця вздовж і виймаємо жовтки в окрему мисочку. До жовтків додаємо гірчицю і зернисту майонез.
4. Перетираємо до однорідної маси. (Жовтки краще порізати подрібніше, буде зручніше) 😉 Смачна заправка для салату готова 🙂 Кальмари очищаємо від залишків шкірки за допомогою ножа і нарізаємо соломкою. Яєчні білки так само нарізаємо, додаємо до кальмарам. Додаємо також заправку і цибулю. За бажанням можна ще трохи посолити і поперчити (я цього не робила). Акуратно перемішуємо, перекладаємо в салатник, прикрашаємо свіжими листочками салата.