Інгредієнти
Для маринаду будемо використовувати яскраві смаки:
👉 Місо-продукт традиційний японської кухні, який проводиться шляхом бродіння соєвих бобів, рису, пшениці або суміші з них за допомогою спеціального види цвілевих грибів.
Під впливом грибів відбувається ферментація вихідної сировини і народжується продукт з новим, ні на що не схожим смаком
⠀
👉 Соус «шрірача» — сьогодні дуже популярний, гострий соус на основі перцю чилі, цукру, рисового оцту і часнику, для додання блюдам гостроти
⠀
👉 Японський соус понзі – на основі світлого соєвого соусу, солодкого рисового вина – міріна, з яскравим цитрусовим смаком юдзу — гібрида мандарина і лимона, дуже доречний у поєднанні з морепродуктами і рибою
⠀
👉 Моя улюблена спеція фурикакэ — зазвичай складається з висушеної, подрібненої риби, насіння кунжуту, дрібно нарізаних морських водоростей, солі, цукру, васабі і місо-порошку.
⠀
Ці продукти сьогодні легко можна придбати по інтернету або в спеціалізованих магазинах, які торгують азіатськими продуктами харчування.
вони довго Зберігаються, витрачаються повільно.
Коротше кажучи: «У господарстві знадобиться»!😊
⠀
У цій страві є ще один обов’язковий інгредієнт — манго.
Важливо щоб воно було стиглим, ніжним і солодким, втім так само як і авокадо.
⠀
Отже:
Креветки сирі очищеные — 300 г;
Авокадо — 2 шт;
Манго — 1/2 шт;
Томати черрі — 10-12 шт (рекомендую солодкі «медові»);
Кінза — пучок;
Огірки — 2 шт;
Лайм — 1/2 шт;
часник Сушений — 1/2 ч. л.;
Місо-паста — 1 ст. л.;
Соус «шрірача» — 1 ч. л., або по смаку;
Олія оливкова (екстра вірджін) — 2 ст. л.;
Соус «Понзі» — 1 ст. л.
Салат з креветками в місо-маринаді з авокадо і манго покроковий рецепт
Відео рецепт 👇