Салат з пастою, зеленим горошком, беконом і селерою

Салат з пастою, зеленим горошком, беконом і селерою простий рецепт. Друзі, сьогодні ділюся з вами цікавим і смачним салатом з пастою, обов’язково візьміть на замітку і хоча б раз приготуйте його за літо, я впевнений, що він вам сподобається 😍

Інгредієнти

•Паста на вибір – 250 р.
•Оцет – 2 ст. л.
•Червоний цибуля – 30 р.
•Стебло селери – 60 р.
•Горошок зелений (розморожений) – 100 р.
•Бекон – 100 р.
•Кріп – 1 ст. л.
•Сіль – 30 р.

Інгредієнти для часникового соусу:
•Яйце – 1 шт.
•Сметана – 50 р.
•Гірчиця – 2 ч. л.
•Цукор – 1 ч. л.
•Вустерширський соус – 1 ч. л.
•Сіль – 1 ч. л.
•Часник – 2 зубчики
•Оливкова олія – 250 р. (використовуйте світле масло).

Салат з пастою, зеленим горошком, беконом і селерою покроковий рецепт

1. У каструлю, залийте 2 л води і 30 г солі, доведіть до кипіння і відправте пасту вариться як зазначено на упаковці (можна на хвилину довше). Як тільки паста звариться злийте воду і заправте невеликою кількістю оливкової олії і оцту, дайте пасті охолонути до кімнатної температури. Тим часом слід розморозити зелений горошок і підготувати всі інші інгредієнти для пасты.
2. Бекон відправимо в розігріту духовку до 180 градусів на 25 хвилин. Якщо у вас немає ґрат, то через 15 хвилин дістаньте бекон з духовки і переверніть його на іншу сторону, щоб він у вас вийшов таким же хрустким. Бекон слід нарізати невеликими кусочками.

3. Переходимо до часниково-майонезній заправці, для цього в глибоку ємність відправте усі перераховані інгредієнти і збийте до однорідного стану, після чого почніть вливати світле оливкова олія тонкою цівкою і збивайте не зупиняючись поки не заллєте 250 мл масла.
4. Соус повинен вийти досить густий. Я готував з запасом, якщо хочете поменше, то використовуйте рівно половину з вказаних грамовок. Переходимо до складання салату. У велику миску відправте остиглу пасту і всі інші складові салату, я додав буквально 2 столові ложки соусу, тут регулюйте самі, можете додати побольше.

5. Ретельно все перемішуємо і подаємо до столу, при подачі зверху можете присипати додатково хрустким беконом і прикрасити укропом.

Відео рецепт 👇