Як зробити Саму смачну новорічну качку з апельсинами та яблуками в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Гарантую – цей рецепт качки стане вашим улюбленим! М’ясо виходить неймовірно ароматним, соковитим і ніжним! Дуже смачно!
Інгредієнти
1 качка 2-3 кг
Для сольового розчину:
50 г солі на літр води
Спеції: лавровий лист, чорний і запашний перець
Для маринаду:
Цедра апельсина
150 г апельсинового соку
100 г соєвого соусу
2 ч. л меду
3 зубчики часнику
Чорний перець
Для начинки:
1 апельсин
2 яблука
За бажанням, чорнослив
За бажанням, кілька гілочок темена
Сама смачна новорічна качка з апельсинами та яблуками в духовці покроковий рецепт
1. У качки обрізаємо верхню частину крил, шию і копчиковую залозу. У воді розчиняємо сіль (у мене 3 л води і 150 г солі), додаємо спеції. Кладемо качку в воду, накриваємо кришкою і залишаємо на 10-48 годин (можна довше) в прохолодному місці. Потім вийняти качку і добре обсушити паперовими полотенцами.
2. Приготувати маринад: Цедру, сік, соєвий соус, часник, мед і чорний перець змішати. Яблука і апельсини нарізати великими часточками, нашпигувати ними качку. За бажанням додати чорнослив і тимьян.
3. Перекласти у форму для запікання (обов’язково з кришкою) або в рукав. Змастити ретельно маринадом з усіх боків, залишки його додати в форму.
4. Прикрити кришкою і поставити запікатися при 220С на 20 хвилин. Потім знизити температуру до 180 ° с і запікати ще 2-2,5 години. У процесі запікання кілька разів вийняти качку і полити утворюються соками.
5. В кінці приготування зняти кришку або розрізати рукав, утворилася апетитна скоринка).
Відео рецепт 👇