Інгредієнти
Для опари:
6 г сухих дріжджів
20 г цукру
100 г молока
50 р пшеничного борошна
⠀
Для тіста:
90 г вершкового масла
45 г жовтків
80 г цукру
170 г пшеничного борошна
1/4 ч. л. солі
Цедра одного лимона (можна менше, на смак)
Цедра червоного апельсина
100 г Родзинок, кураги, сушеної журавлини
⠀
Італійська меренга (для покриття):
50 г курячого білка
100 г цукру
50 г води
Самі смачні здобні паски на дріжджах на великдень покроковий рецепт
У тепле молоко додати дріжджі, перемішайте віночком. Потім цукор і борошно. Накрийте рушником або харчовою плівкою (у ній зробіть дірочки). Поставте в тепле місце приблизно на 40 хвилин або на годину. Найкраще ставити в духовку при температурі 40-45 С.
Коли опара підніметься, введіть інші інгредієнти. Спершу перетерті з цукром жовтки кімнатної температури. Якщо вони у вас охолоджені, поставте також в духовку на 10 хвилин до опарі (але в іншій мисці). Потім введіть розм’якшене масло кімнатної температури. Перемішайте.
Далі додайте сіль з просіяним борошном. Все перемішайте до однорідності і знову накрийте і поставте в духовку 1,5 ч. Головне дивіться, щоб тісто піднялося як слід. Воно має збільшитися приблизно в 4 рази.
Коли воно підніметься, додайте сухофрукти і цедру, і розкладіть по формах (або в одну форму для великої паски). Тісто має займати 1/3 кільця по висоті. Поставте ще хвилин на 30 на расстойку в тепло, а потім випікайте. Розігрійте духовку до 180 С і випікайте до готовності близько 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Покрити можна розтопленим шоколадом або меренгою. Напишу рецепт меренги.
Нагрійте воду і цукор до 118 С. Паралельно збивайте білки на середній швидкості. Введіть сироп і продовжуйте збивати до стійких піків. Покрийте готову паску меренгою і закріпіть горелкой.