Шах плов на лаваші з азербайджанською в духовці

Як зробити Шах плов на лаваші з азербайджанською в духовці в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

-баранина м’якоть 600 р
-цибуля ріпчаста 600 г
-рис довгозернистий 400 г (у мене індійський)
-лаваш тонкий 8 шт
-бульйон з баранини 60 р
-курага 100 г
-чорнослив 100 г
-родзинки 200 г
-топлене масло 600 р
-шафран 3 р
-куркума 1 р
-сіль, перець

Шах плов на лаваші з азербайджанською в духовці покроковий рецепт

1. Рис промити і замочити у підсоленій воді на 1 годину. М’ясо теж попередньо замочити в холодній воді на 15 хв. Курагу ріжемо навпіл. Всі сухофрукти промиваємо і теж замочуємо в холодній воді на 10 хв. М’ясо ставимо варитися в невеликій кількості води. Обсмажуємо цибулю у великій кількості топленого олії до рум’яного кольору, в кінці додаємо щіпку куркуми. У великій кількості топленого масла обсмажуємо сухофрукти, можна окремо, або родзинки додати після того як просмажиться курага і чорнослив, але я все разом обжариваю.

2. Заварюємо шафран окропом. У киплячій підсоленій воді варимо рис не до повної готовності. 60 г м’ясного бульйону відкладаємо, а решта выпариваем до кінця, і трохи обсмажуємо м’ясо в жирі, що залишився, додаємо сіль, перець. Далі з’єднуємо сухофрукти, смажену цибулю, м’ясо, бульйон який відкладали, перемішуємо і тушкуємо 5-10 хв. Рис відкидаємо на друшляк, і заливаємо шафраном.

3. Лаваш ріжемо на зручні шматочки, вирізаємо коло, або зірочку на дно, шматочок відкладаємо, щоб накрити в кінці рис, а решта на стінки піде. Кожен шматочок лаваша дуже добре з двох сторін просочуємо топленим маслом. Далі викладаємо на відео 👆, шарами. Рис, начинка, рис, начинка, рис.

4. Першим шаром рису покриваємо дно, наступні шари рис викладаємо по боках, в середину начинку, завершуємо шаром рису, накриваємо лавашем, збираємо краю до центру, накриваємо кришкою і в духовку на 1 годину при 180 градусах.

5. Апетитна хрустка скоринка з лаваша, розсипчастий рис, і смачна начинка нікого не залишить равнодушным.

Відео рецепт 👇