Картопля в горщиках з соєвим мясом, грибами і морквою

Картопля в горщиках з соєвим м’ясом, грибами і морквою простий рецепт. Затишний веганські рецепт вечері. В духовці картопля виходить більш ароматною, але її можна приготувати і на плиті.

Інгредієнти

🔸соєве м’ясо (соєвий текстурат)
🔸соєвий соус
🔸вода
🔸рослинна олія
🔸морква
🔸печериці
🔸картопля
🔸лавровий лист
🔸спеції для картоплі (у мене сушені гриби, куркума, гранульований часник, копчена паприка і пажитник)
🔸сіль
🔸перець
🔸веганські сир (без сиру теж виходить смачно)
🔸петрушка

Картопля в горщиках з соєвим м’ясом, грибами і морквою покроковий рецепт

1. Соєве м’ясо з’єднуємо з соєвим соусом, гарячою водою і залишаємо на 20 хвилин. Нарізаємо соєве м’ясо, моркву, гриби і картоплю. На рослинному маслі по черзі обсмажуємо до напівготовності морква, замочене соєве м’ясо і печериці. В горщик шарами викладаємо соєве м’ясо, картоплю, моркву і грибы.

2. Додаємо лавровий лист, спеції, сіль і перець. Заливаємо рідиною, в якій замочували соєве м’ясо, і гарячою водою, щоб вона покривала картоплю. Ставимо в розігріту духовку і готуємо 40 хвилин при 180 градусах, поки картопля не стане м’якою. На картоплю викладаю “сир” і ставимо в духовку ще на 10 хвилин під гриль.

3. При подачі посипаємо петрушкою. Веганські сир можна купити або замінити його на кешью соус. Замочені кешью з’єднуємо з водою, харчовими дріжджами (пластівці жовтого кольору з легким сирним смаком), гранульованим часником, яблучним оцтом, сіллю і добре подрібнюємо занурювальним блендером.

4. Також вийде смачно якщо замість веганского сиру частина води замінити рослинними вершками. Можна готову картоплю накрити кришкою і залишити її в гарячій, але виключеною, духовці ще на 15 хвилин. Тоді вона вийде ще більш ароматной.

Відео рецепт 👇