Як зробити Шакшука з баклажанами і яйцем на сковороді по турецьки рецепт простий. У тиктоке мене вже дорікнули в тому, що для сніданку це блюдо дуже довго готується. Згодна, але воно того варте! Справжня шакшука і правда повинна готуватися без поспіху, зате соус для неї можна приготувати заздалегідь і навіть зробити заготовки на зиму. Потім залишиться тільки розігріти і розбити яйця. А вже як це смачно, думаю, ви самі уявляєте 🤤
Інгредієнти
олія 20 мл
Баклажан 1-2 шт. 🍆
Зіра 1/2 ч. л.
Лук 2 шт. 🧅
Часник 2 зубчики 🧄
Протерті томати 250 мл 🍅
Сіль 1/2 ч. л. 🧂
Цукор 1/4 ч. л.
Яйця 4 шт. 🥚
Кінза ☘️
Шакшука з баклажанами і яйцем на сковороді по турецьки покроковий рецепт
1. В рослинному маслі обсмажити цибулю і часник. Покласти дрібно нарізаний баклажан , перемішати і обсмажувати протягом 5 минут.
2. Влити протерті томати, додати сіль, цукор, перемішати і тушкувати на слабкому вогні протягом часа.
3. Розбити яйця і готувати протягом 3 хвилин до готовності яєць. При подачі посипати зеленню 🍳
Відео рецепт 👇