Як зробити Щербет домашній з молока і арахісу рецепт простий. У багатьох виникло питання, раз я витратила на ідеальне приготування шербету 2 тижні, значить і у них з першого разу не вийде? Вийти, якщо будете слідувати всім пропорціям і дотримуватися час.
У перший раз, подивившись на ютубі приготування щербету, я зрозуміла, що якщо готувати його час, він більше буде схожою на грильяж, тому скоротила час до 40 хвилин! По факту це виявилося помилкою! Карамельна маса так і не застигла і її можна було їсти ложкою!
Вдруге я дотримувалася час, уважно стежила за стан маси, гарненько все перемешивала і головне все робила на повільному вогні! У самому кінці, коли я вмешала вже масло і прибрала з плити сотейник маса почала гуснути моментально і за її станом було видно, що щербет вийшов! У підготовлену форму свій щербет я утрамбовывала, тобто він не був рідкою масою, а швидше теплим дуже пластичним пластиліном! І застиг в холоді він за 30-40 хвилин, що теж правильно! Але краще тримати в холодильнику ніч! На ранок він був ідеальний!!!!
У перший раз, подивившись на ютубі приготування щербету, я зрозуміла, що якщо готувати його час, він більше буде схожою на грильяж, тому скоротила час до 40 хвилин! По факту це виявилося помилкою! Карамельна маса так і не застигла і її можна було їсти ложкою!
Вдруге я дотримувалася час, уважно стежила за стан маси, гарненько все перемешивала і головне все робила на повільному вогні! У самому кінці, коли я вмешала вже масло і прибрала з плити сотейник маса почала гуснути моментально і за її станом було видно, що щербет вийшов! У підготовлену форму свій щербет я утрамбовывала, тобто він не був рідкою масою, а швидше теплим дуже пластичним пластиліном! І застиг в холоді він за 30-40 хвилин, що теж правильно! Але краще тримати в холодильнику ніч! На ранок він був ідеальний!!!!
Інгредієнти
80 гр вершкового масла
3, 5 склянки цукру
1 склянку молока
1 склянку арахісу
*склянку-250 мл
Щербет домашній з молока і арахісу покроковий рецепт
1. 1. Нам глибокий сотейник! У нього ми виливаємо молоко і засипаємо 3 склянки цукру. 0,5 склянки залишаємо, він нам знадобитися трохи пізніше! Постійно помішуючи, ставимо молоко на маленький вогонь і варимо 30 хвилин. Бажано дотримуватись, інакше може не вийти.
3. Поки вариться молоко з цукром, нам треба підсмажити арахіс. Бажано брати сирий арахіс в лушпинні, або як вона там називається, до золотистого кольору обсмажити на сухій сковороді або в духовці. Дати охолонути і звільнити від лушпиння. Арахіс готов.
3. Поки вариться молоко з цукром, нам треба підсмажити арахіс. Бажано брати сирий арахіс в лушпинні, або як вона там називається, до золотистого кольору обсмажити на сухій сковороді або в духовці. Дати охолонути і звільнити від лушпиння. Арахіс готов.
2. 4. Цукор повинен повністю розчинитися, маса буде пінитися. Хвилині на 25 починаємо готувати карамель. Для цього потрібно розчинити цукор, що залишився. У посуд з товстим дном насипаємо цукор і, помішуючи чекаємо його повного розчинення! Як тільки цукор розчинився, стане рідким і буде яскраво коричневого кольору він готовий. Переламаємо його в молочну суміш. Маса почне сильно пінитися і збільшуватися в розмірі! Нагадую, що все це на повільному огне.
3. 5. Отриману масу варимо ще 30 хвилин, постійно помішуючи лопаткою або ложкою. Маса повинна увариться і стати густішим. У підсумку наш щербет повинен готуватися рівно 1 годину.
6. В кінці варіння додаємо масло, перемішуємо до однорідності.
7. Засипаємо в масу арахіс, перемішуємо. Якщо все приготовлено правильно і дотримано час, то після того як ви зняли масу з плити і засипали арахіс, вона почне помітно густіти і перетворюватися в щербет.
8. Форму застеляємо пекарським папером, сказываем її маслом і перекладаємо нашу масу. Відправляємо в холодильник на ніч. Вранці розрізаємо або ламаємо на шматочки і насолоджуємося домашнім щербетом!
6. В кінці варіння додаємо масло, перемішуємо до однорідності.
7. Засипаємо в масу арахіс, перемішуємо. Якщо все приготовлено правильно і дотримано час, то після того як ви зняли масу з плити і засипали арахіс, вона почне помітно густіти і перетворюватися в щербет.
8. Форму застеляємо пекарським папером, сказываем її маслом і перекладаємо нашу масу. Відправляємо в холодильник на ніч. Вранці розрізаємо або ламаємо на шматочки і насолоджуємося домашнім щербетом!