Зберігайте. Це ефектне Шоколадне мармурове печиво з тріщинами точно додасть вам порцію передноворічного настрою.
Інгредієнти
Яйце – 2 шт,⠀
Цукор – 120 гр,⠀
Борошно – 160 гр,⠀
Розпушувач – 10 гр.⠀
Какао – 40 гр,⠀
Масло рослинне – 80 гр.⠀
Сіль – щіпка (розкриває шоколадний смак),⠀
Цукрова пудра для обсипання.⠀
Шоколадне мармурове печиво з тріщинами покроковий рецепт
1. Яйця з цукром і дрібкою солі збити до збільшення в об’ємі і густий стрічки.⠀ ⠀ Додати рослинне масло і збити до однорідності.⠀ ⠀ Борошно просіяти, змішати з какао і розпушувачем. Ввести в яєчну суміш.⠀ ⠀ Готове тісто (воно буде м’яке, не додаємо борошно) зібрати в кулю і прибрати в пакеті в холодильник на годину або в морозилку хвилин на 20.
2. Там тісто стане твердіше і комфортніше для подальшої роботи.⠀ ⠀ З отлежавшегося тіста скачати кульки розміром з волоський горіх. За бажанням свої кульки можна трохи приплющить (печиво буде більш плоске).⠀ ⠀ Заготовки обваляти в цукровій пудрі, щоб вона щільно їх покрила, тісто просвічуватися не повинно. Чим товще шар пудри, тим ефектніше тріщинки.☝️⠀
3. ⠀ Майбутні печеньки на відстані (вони виростуть в два рази) викласти на деко, застелене пергаментом або на тефлоновий килимок.⠀ ⠀ Випікати при температурі 180 градусів 20 хв, +/-.⠀ ⠀ Під час випічки на печиво народяться цікаві тріщинки.😍⠀