Шоколадне печиво з кокосом і з карамеллю

Як смачно зробити Шоколадне печиво з кокосом і з карамеллю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пряне шоколадне печиво з карамеллю.Vegan. У мене вже новорічний настрій, хочеться готувати печиво і сидіти з чашкою гарячої кави або чаю біля панорамного вікна, в ідеалі десь в засніженому лісі. З усього цього у мене є тільки вікно.
Але не сумуємо, завжди можна покликати подруг, побалакати з котом, посидіти в тиші і подумати про свої плани та мрії в новому році. Опрацьовуючи тортик в цеху в голову прийшла ідея зробити це веганську печиво, що нагадувало шаблі з пісочної структурою і тягнеться кокосової карамеллю і все це в шоколадному корпусі. Готується печиво відносно не довго, для початку приготуємо карамель, їй потрібно полежати в холодильнику хоча б 30-60 хвилин перед використанням.

Інгредієнти

🌿Кокосова карамель:
•Кокосові вершки – 100г
•Цукор – 100г (або сироп Топінамбура)

🌿Пряне шоколадне печиво:
Рисове борошно – 50г
Вівсяна мука – 50г
Какао – порошок- 25г
Цукор – 60г
Сіль – 1/4ч.л
Кориця – 1/2ч.л
Імбир – 1/4ч.л.
Мускат – щіпка
Кардамон – 1/5ч.л
Кокосове масло м’яке – 45г
Кокосові вершки – 25г
Шоколад 70% – 25г (розтопити)

Шоколадне печиво з кокосом і з карамеллю покроковий рецепт

1. Кокосові вершки це щільна частина відстояного ніч у холодильнику кокосового молока в жерстяній банці. Я беру Aroy-D з жирністю не менше 17% або кокосові вершки в білій жерстяній банці. З цукру спочатку робимо суху карамель, топить його в сотейнику, коли всі кристалики цукру розчиняться вливаємо в сотейник (акуратно) доведені до кипіння вершки. Чекаємо пару секунд поки карамель об’єднається з вершками і починаємо заважати віночком, уварюють карамель на середньому вогні близько 2-3 минут.
2. Якщо варіть на сиропі, тоді відразу всі разом об’єднуємо і варимо карамель 6 хвилин на середньому вогні, після закипання. Майте на увазі, якщо переварити карамель то вийде іриска, теж не погано, але у нас інша мета. Готову карамель переливаємо в кондитерський мішок і прибираємо в холодильник поки буде готуватися печиво. Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, потім додаємо рідкі. Замішуємо тісто розкачуємо на пергаменті до товщини 0,5 мм (приблизно, не дуже тонко та товсто) , вирізок кружечки вирубкою або стаканчиком , що є підлога рукою, діаметр регулюйте сами.
3. Випікаємо при 170С близько 8-10 хвилин. Якщо хочете приготувати печиво без цукру , тоді прибираємо цукор з рецепту і замість кокосових вершків і шоколаду додаємо 50г сиропу топінамбура. . На готові охолоджені печеньки з кондитерського мішка наносимо карамель , кладемо другу половинку печива, ненадовго прибираємо в морозилку . Топимо темний або будь-веган шоколад, занурюємо в нього печиво і прибираємо стабілізуватися в холодильник. Заварюємо собі кухоль чаю і насолоджуємося