Вони неймовірно соковиті, вологі, насичено-шоколадні і шалено смачні. А головне – їх дуже легко і швидко готувати. Як зробити Шоколадні мафіни з какао домашні рецепт простий.
Інгредієнти
150 грам розм’якшеного масла
300 грам сиру, кімнатної температури, у нас Cremette Hochland
250 грам цукру
6 яєць
300 грам борошна
50 грам хорошого темного какао (від нього буде сильно залежати смак)
6 грам розпушувача
25 грамів лимонного соку (за рецептом є, але ми робили без нього)
Шоколадні мафіни з какао домашні покроковий рецепт
1. Масло і сир добре збити до об’єднання, додати цукор, збити. Далі по одному додаємо яйця, щоразу добре збиваючи. Далі сухі інгредієнти – борошно, какао і розпушувач. Все добре перемішуємо і можна викладати у формочки🙌 Зверху можна посипати улюбленими рубаними горіхами🌰
2. У нас з цієї кількості тесту вийшло 12 великих МАФІНІВ, форма тюльпан. Якщо брати звичайні капсули, може і більше вийде до 15 штук. Взагалі дивіться по ходу справи, формочки наповнюємо на 2/3 капсули. Випікаємо приблизно 40 хвилин при 170 градусах. Перевіряйте готовність шпажкою, можливо знадобиться ще пара минут.
3. Готові маффіни можна начинити. Ми начинили зовсім трохи шоколадного ганаша для невеликого акценту. Також сюди добре підійдуть карамельна і кожна ягідна начинка, наприклад малина, вишня, манго. Якщо начинки зробити багато, а зверху – кремову шапочку, отримаємо капкейк 🥰
Відео рецепт 👇