Шоколадні пряники

Як зробити Шоколадні пряники рецепт простий. Це ціле чари! Вони виходять дуже смачними, м’якими і в сто разів смачніше покупних!

Інгредієнти

1 яйце
250 гр молока
200 гр цукру
Щіпка солі
40 гр рослинного масла
475 гр борошна
1 ч. л розпушувача
2 ст. л гіркого какао
0,5 ч. соди
Оцет щоб погасити соду

Глазур:
75 гр води
150 гр цукру

Шоколадні пряники покроковий рецепт

1. Молоко, цукор, яйце, рослинне масло змішати міксером або віночком до однорідності. Додати гашену соду. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль, какао, все просіяти. В декілька заходів змішати рідкі та сухі інгредієнти. Тісто має бути густим, але при цьому повинно трохи липнути до рук. Трохи присипати тісто борошном і дати постояти 15 минут.
2. Далі ділимо тісто на кілька частин, присипаємо борошном і розгортаємо в пласт 1-1.5 см (трохи більше товщини пальця), з допомогою круглої форми вирізаємо наші майбутні прянички і викладаємо на лист, присипаний борошном. Так проробляємо з усім тестом! Скільки штучок виходить не вважала, але орієнтовно 2 пачки покупних пряників (2 листа). Випікаємо 10-15 хвилин, даємо охолонути. Духовка 180 градусов.
3. Прянички будуть тверді, серединка повинна бути трохи м’яким. Глазур. Змішуємо воду і цукор, ставимо на середній вогонь і варимо близько 7-10 хвилин. Краще орієнтуватися не на час, а на результат. З ложки наша глазур повинна стікати тонкою ниточкою. Ще один спосіб перевірки глазурі. Розтерти глазур між великим і вказівним пальцями (з цим способом потрібно бути дуже обережним).
4. Постійно піднімаючи пальці, так щоб між ними утворилася біла безперервна ниточка. Тоді глазур готова. Далі повністю остиглі пряники, кладемо в миску (3-4 шт), трохи поливаємо глазур’ю і починаємо активно перемішувати руками, так щоб кожен пряник повністю покрився нею. Якщо глазур приготовлена правильно, то при перемішуванні ви будете чути треск.
5. Гарненько обваляти кожен пряник, даємо їм підсохнути на решітці або кондитерської папері. Правильний результат – це пряник з красивими білими розводами, ідеально гладкий, не шорсткий. Якщо з першого разу глазур не вийшла: пряники стали липнути один до одного, глазур моментально стала «каменем» застигати на мисці і пряник, то додайте трохи води і прокип’ятіть ще раз до освіти ниточки.