Почнемо з шоколадною тарталетки з маршмелоу і джемом. P. s пюре вибираєте на свій смак! Можна отпечь одним тартом.
Інгредієнти
Шоколадне шаблі:
70гр яєць
340гр борошна
120р цукрової пудри
Щіпка солі
8г розпушувача
30гр мигдальної муки
30г какао
190гр вершкового масла
⠀⠀
Маршмеллоу:
70гр пюре(смак визначаєте самі)
90гр інвертного сиропу
250гр цукру
70гр пюре
90гр інвертного сиропу
28г желатину
60гр води
⠀⠀
Джем:
120гр пюре (будь-яка на ваш смак)
35гр цукру
3г пектину
⠀
Ганаш:
210гр шоколаду 55%
140гр жирний вершків 33-35%
Шоколадні тарталетки з маршмелоу і джемом покроковий рецепт
1. Шоколадне шаблі:
В діжу скласти всі сухі інгредієнти і холодне вершкове масло, порізане кубиками. З допомогою К-образної насадки замішуємо пісочне тісто. Повинна вийти консистенція «піску». Потім вводимо холодні яйця, швидко замішуємо тісто до однорідності. Перекладаємо тест на силіконовий килимок, і розгортаємо його товщиною 1см між 2умя листами. Прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин. Випікати тарталетки при 160гр близько 15минут.
В діжу скласти всі сухі інгредієнти і холодне вершкове масло, порізане кубиками. З допомогою К-образної насадки замішуємо пісочне тісто. Повинна вийти консистенція «піску». Потім вводимо холодні яйця, швидко замішуємо тісто до однорідності. Перекладаємо тест на силіконовий килимок, і розгортаємо його товщиною 1см між 2умя листами. Прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин. Випікати тарталетки при 160гр близько 15минут.
2. Маршмеллоу:
Замочуємо желатин. Змішуємо 70гр пюре і 90гр інвертного сиропу. Збиваємо в міксері до однорідності. Змішуємо 70гр пюре, 90гр інвертного сиропу і 250гр цукру. Ставимо на вогонь і варимо до 110 градусів. Розігріваємо желатин до текучого стану, вводимо в гарячий сироп, перемішуємо. Включаємо міксер і тонкою цівкою вводимо сироп. Включаємо міксер на максимум і збиваємо до пишноти близько 8 минут.
Замочуємо желатин. Змішуємо 70гр пюре і 90гр інвертного сиропу. Збиваємо в міксері до однорідності. Змішуємо 70гр пюре, 90гр інвертного сиропу і 250гр цукру. Ставимо на вогонь і варимо до 110 градусів. Розігріваємо желатин до текучого стану, вводимо в гарячий сироп, перемішуємо. Включаємо міксер і тонкою цівкою вводимо сироп. Включаємо міксер на максимум і збиваємо до пишноти близько 8 минут.
3. Джем:
Цукор змішати з пектином. Пюре нагріти до легкого пара, ввести цукор з пектином дощиком. Проварити 3-5хвилин. Перелити в мішок, охолодити при кімнатній температуре.
Цукор змішати з пектином. Пюре нагріти до легкого пара, ввести цукор з пектином дощиком. Проварити 3-5хвилин. Перелити в мішок, охолодити при кімнатній температуре.
4. Ганаш:
Вершки нагріти до легкого пара, перелити на шоколад. Почекати 2 хвилини і перемішати до однорідності. При необхідності пробити блендером.
Вершки нагріти до легкого пара, перелити на шоколад. Почекати 2 хвилини і перемішати до однорідності. При необхідності пробити блендером.
5. Збірка:
Тарталетка, зефір, варення, зефір, ганаш.
Тарталетка, зефір, варення, зефір, ганаш.