шоколадний Десерт стаканчик з начинкою простий рецепт.
Інгредієнти
◽️ Для основи шоколадного «горщика»:
🍫 шоколад, 60 гр
🍫 паперовий стаканчик, об’ємом 200 мл
⠀
◽️ Для начинки:
🍌 банан, 90 гр
🥥 кокосова паста, 100 гр
🌿 м’ята і какао – порошок для прикраси
шоколадний Десерт стаканчик з начинкою покроковий рецепт
1. Топимо шоколад на водяній бані. Заливаємо розтоплений шоколад у паперовий стаканчик, розподіляємо по стінках, нахиляючи стаканчик, зливаємо залишки шоколаду. Прибираємо стаканчик з шоколадом в холодильник на 10 хв, потім виймаємо і знову, нахиляючи стаканчик, розподіляємо по стінках той шоколад, який стек зі стінок на дно стаканчика.
2. І знову прибираємо в холодильник на 20 хв. Потім виймаємо, знову заливаємо в стаканчик залишки розтопленого шоколаду, і повторюємо п. 3. Тобто, наше завдання в тому, щоб весь шоколад поступово розподілився по стінках склянки. Після того, як весь шоколад розподілений по стінках склянки, прибираємо в холодильник на склянку час.
3. Готуємо начинку: пюрируем блендером банан і кокосову пасту до однорідності. Якщо кокосова паста застигла в холодильнику, попередньо розм’якшуємо, погрев її на водяній бані або в микроволновке.
4. Застиглий шоколадний стаканчик виймаємо з паперового: я зрізала дно паперового склянки манікюрними ножицями і потім акуратно зняла паперові стінки. Наповнюємо шоколадний стаканчик начинкою, в центрі закріплюємо м’яту і прикрашаємо какао-порошком. Прибираємо в холодильник.