Шоколадний кекс з шоколадом

Як смачно зробити Шоколадний кекс з шоколадом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготувала шоколадний кекс. З шоколадом. У шоколаді. З шоколадною пастою.

Інгредієнти

150 г вершкового масла 82,5%
200 р цукру
4 яйця С1
160 г сметани 20%
Цедра 1 апельсина
Сік 1/2 апельсина
200 р пшеничного борошна
30 г какао-порошку
30 г какао тертого «Самокат»
10 г розпушувача

Для прикраси:
1 баночка шоколадно-горіхової пасти «Самокат»
120 г молочного шоколаду
10-15 мл рослинного масла без запаху
Жменя очищених смажених горіхів

Шоколадний кекс з шоколадом покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло змішайте з цукром і збийте вінчиком. Потім введіть по одному всі яйця, продовжуючи збивати до однорідності. Додайте сметану, сік і цедру апельсина, добре перемешате. Просійте борошно з розпушувачем і какао, додайте какао терте, вимішайте лопаткою до однорідності. Підготуйте форму.

2. Цей кекс можна також спекти в будь-якій формі від класичної прямокутної до банд-форми, головне заповнюйте форму кексом на 2/3 – він добре підніметься. Підготуйте форму для випічки: змастіть її вершковим маслом і присипте какао-порошком, видаліть надлишки какао перевернуть форму і постукавши по ній рукою. Кексовое тісто викладіть у форму. Духовку розігрійте до 180°С, випікайте кекс в заздалегідь розігрітій духовці 40-50 хвилин, до сухої палички. Ориентируитесь по своїй духовці. ПОРАДА: Якщо кекс пропікається нерівномірно – верхівка починає підгоряти, то після 20-25 хвилин в духовці (до цього моменту тісто має піднятися) накрийте форму з кексом фольгою і продовжуйте выпекать.

3. Готового кексу дайте повністю охолонути у формі. Потім вийміть і змажте шоколадно-горіховою пастою, поставте кекс на 5-7 хвилин у холодильник, за цей час, на водяній лазні, розтопити шоколад. Дрібно порубаєте горіхи. Шоколад з’єднайте з рослинним маслом, додайте його частинами, щоб шоколад не вийде дуже рідким, з маслом у складі він буде текучим і легко покриє кекс. Додайте горіхи, перемішайте і залийте охолоджений кекс. Знову приберіть кекс на 3-4 хвилини в холод і подавайте до столу! Готовий кекс зберігайте при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇