Як смачно зробити Шоколадний пиріг з яйцями найшвидший простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся рецептом шоколадного пирога всього з двох інгредієнтів. Готую навіть без використання міксера. Якщо у вас є шоколад і яйця, ви точно зможете приготувати цей унікальний десерт з багатим смаком темного шоколаду. Я впевнений, що пиріг вийде навіть у тих, у кого зовсім немає досвіду. Давайте починати.
Інгредієнти
• Шоколад темний 60-70% 315 р
• Яйця-5 шт. (C0)
Шоколадний пиріг з яйцями найшвидший покроковий рецепт
1. Темний шоколад ріжу на невеликі шматочки і відправляю в глибоку ємність. Розтоплюю шоколад в мікрохвильовці короткими імпульсами по 10-15 секунд, кожен раз добре перемішуючи. Яйця поділяю на білки і жовтки. Жовтки відправляю до розтопленого шоколаду, а білки – в окрему чашу.
2. Жовтки перемішую з шоколадом до однорідності – маса повинна загуснути. Збиваю білки в пишну піну. В кілька етапів додаю збиті білки до шоколадній масі, кожен раз акуратно перемішуючи лопаткой.
3. Переливаю тісто у форму (я взяв кондитерське кільце без дна діаметром 18 см, тому обернув його фольгою). Трохи постукиваю формою, щоб тісто рівномірно розподілилося, а зайві луснули бульбашки повітря. Відправляю випікатися на 30 хвилин при 160°С.
4. Після випікання даю пирогу охолонути і витягаю з форми. Перед подачею посипаю пиріг какао-порошком. Пиріг виходить мегашоколадным і щільним по текстурі, але не важким і не твердим. Він буквально тане в роті, а шоколадний смак розкривається як-то по-особенному.