Шоколадний торт з і сметанним кремом і брусницею

Чому б до вихідних не спекти тортик?) простий, домашній, шоколадний, з просоченням з брусниці і сметанним кремом))) бісквіт виходить дуже пористим і відмінно вбирає в себе всі аромати гіркуватою брусниці і ніжного, з невеликою кислинкою крему. Головне, дбайливо загорнути готовий бісквіт в плівку і дати йому трохи відлежатися. Якщо немає брусниці, візьміть журавлину, чорну смородину, чи вишню, буде теж смачно) Як зробити смачний Шоколадний торт з і сметанним кремом і брусницею рецепт простий.

Інгредієнти

Я взяла форму 16 см в діаметрі, можна і 18 см, буде нижче
130 г пшеничного борошна в/с
25 гр порошку какао
140 гр цукру
150 гр молока
2 яйця З
35 гр рослинного масла
1 чл ванільного екстракту
2/3 чл розпушувача
1/3 чл соди
1/4 чл солі

Просочення
100 гр брусниці
50 гр цукру
2 стл свіжовичавленого апельсинового соку

Крем
300 гр вершкового сирного сиру
150 гр сметани 30% жирності
80 гр цукрової пудри

Шоколадний торт з і сметанним кремом і брусницею покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром. Не перестаючи збивати додати тепле молоко і рослинне масло. Окремо змішати всі сухі інгредієнти і вмішати в яєчно-молочну суміш. Викласти у форму і випікати при 150 гр 50 хв, до сухої палочки.
2. Готовий бісквіт остудити, вийняти з форми , загорнути у плівку і залишити мінімум на 3 години. Брусницю з’єднати з цукром і лимонним соком, трохи розім’яти і проварити 5 хв. Остудить.
3. Для крему збити всі інгредієнти до стійких піків. Бісквіт розрізати на 4 частини. Кожну просочити брусничним сиропом разом з ягодами. Зібрати торт, чергуючи бісквіт і крем. Прикрасити на свій розсуд. Приємного апетиту)))