Дуже шоколадно, з яскравим смаком вишні і ніжністю 🤍 Шоколадний торт з вишнею та крем-чізом простий рецепт. Дочка вподобала вишню і тепер 🍒 у нас скрізь, де тільки можна) А які у вас улюблені поєднання? Ось 🍒+🍫= ❤️.
Інгредієнти
Бісквіт:
пшеничне борошно – 160 р
какао-порошок – 30 г
цукор – 180г
рослинна олія – 60 мл
молоко – 100 мл
яйця – 250 г
розпушувач – 10 г
сіль – 2 г
Крем всередині
вершків 33-35% – 250г
сир сирний – 150г
Цукрова пудра – 50г
Крем зовнішній
вершки 33-35% – 250г
Шоколад (1:1 темний і молочний) – 200г
Вишнева начинка
Вишня -500г
Вода -200мл
Крохмаль -1стл + 2стл холодної води
Мед за смаком
Шоколадний торт з вишнею та крем-чізом покроковий рецепт
1. Бісквіт:
1. Збити в пишну масу яйця з цукром. Тонкою цівкою влити молоко і масло.
2. Окремо віночком змішати борошно, какао, спеції, сіль і розпушувач. В 3-4 етапи додати сухі інгредієнти в рідкі і акуратно перемішати.
3. Деко застелити пергаментом, вилити тісто. Розрівняти, пару раз акуратно постукати по столу.
4. Випікати в розігрітій до 180С приблизно 10-15 хв, до сухої сірники.
5. Готовий бісквіт остудити.
Вирізати два кола діаметр 20см. Решті корж порізати на шматочки ножем або просто руками.
1. Збити в пишну масу яйця з цукром. Тонкою цівкою влити молоко і масло.
2. Окремо віночком змішати борошно, какао, спеції, сіль і розпушувач. В 3-4 етапи додати сухі інгредієнти в рідкі і акуратно перемішати.
3. Деко застелити пергаментом, вилити тісто. Розрівняти, пару раз акуратно постукати по столу.
4. Випікати в розігрітій до 180С приблизно 10-15 хв, до сухої сірники.
5. Готовий бісквіт остудити.
Вирізати два кола діаметр 20см. Решті корж порізати на шматочки ножем або просто руками.
2. Крем всередині:
Збити в крем, вершки, сир і пудру (можна взяти ванільну або просто додати ванільний екстракт або ваніль в будь-якому іншому вигляді).
Збити в крем, вершки, сир і пудру (можна взяти ванільну або просто додати ванільний екстракт або ваніль в будь-якому іншому вигляді).
3. Крем зовнішній:
Шоколад залити гарячими вершками і перемішати до розчинення шоколада.
Шоколад залити гарячими вершками і перемішати до розчинення шоколада.
4. Вишнева начинка:
Влити воду (можна замінити апельсиновим соком) в розморожену вишню, швидко довести до кипіння, влити крохмаль, згустити, зняти з вогню, додати мед 1-2стл (або за смаком). Остудити і использовать.
Влити воду (можна замінити апельсиновим соком) в розморожену вишню, швидко довести до кипіння, влити крохмаль, згустити, зняти з вогню, додати мед 1-2стл (або за смаком). Остудити і использовать.
5. Збірка: Зручно збирати в кільці. На дно покласти корж. Додати шматочки бісквіта вишню і білий крем, акуратно перемішати, просто кілька разів провести ложкою, щоб залишився і білий крем видно і вишня і шматочки коржа. Викласти масу на корж.
6. Зверху другий корж і щільно притиснути. Якщо подобаються прям вологі вологі торти, то корж можна пензлем просочити сумішшю молока і сах ванільної пудри (100мл +1чл). Закрити верх плівкою і в холодильник на кілька годин просочитися. Потім прибрати кільце, нанести шоколадний крем. Прибрати в холодильник на годину. Додати декор.