Шпинатний бісквіт зелений для торта без барвників

Як зробити смачний Шпинатний бісквіт зелений для торта без барвників рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Яйця 5шт (с1)
Рослинне масло без запаху 50г
Сік 1/2 лимона
Свіжий шпинат 200г
Цукор-200г
Борошно 185м
Розпушувач 6г
Сіль 1/4ч.л

Шпинатний бісквіт зелений для торта без барвників покроковий рецепт

1. Шпинат моєму і підсушуємо. Якщо у вас заморожений, то розморожуємо і добре віджимаємо вологу. Одне яйце із загальної кількості або два жовтки з’єднуємо в чаші блендера. Тужу ж масло, шпинат і сік лимона. Добре перетираємо. В іншій чаші збиваємо яйця, що залишилися, і цукор до пишної білої пены.

2. Додаємо шпинатну суміш, просіяне борошно, розпушувач і соду. Добре перемішуємо лопаткою до об’єднання інгредієнтів. Дуже довго не потрібно. Виливаємо у форму. Якщо у вас форма з дном, то на дно застеляємо пергаментом. Боки форми змащувати не потрібно. Випікаємо в розігрітій до 170′ духовці приблизно 1 годину, режим верх низ без конвекции.

3. Готовність перевіряємо зубочисткою. Як бісквіт спечеться, потрібно відразу виймати з духовки. Знімати з форми можна після повного охолодження (близько 2 годин).

4. Накрити харчовою плівкою і зберігати в холодильнику. Розрізати бісквіт на коржі краще на наступній день. Приємного приготування!

Відео рецепт 👇