Як зробити Штрудель з тіста філо з замороженої вишні без кісточок простий рецепт. Штрудель тільки на перший погляд здається пирогом без вершкового масла. Воно там є, причому в чималій кількості. Вершковим маслом змащують прісне витяжний тісто, щоб шари рулету були добре розділені і виникало відчуття листкового тіста.
Постарайтеся не перегрівати вершкове масло настільки, щоб воно розпалося на жир і рідина, це рідина може зробити тісто клеклым всередині рулету. Достатньо, щоб масло стало настільки м’яким, щоб його можна було легко наносити кисточной. Якщо під рукою є готове тісто філо, приготування штруделя з будь-якою начинкою перетворюється в суцільне задоволення.
Постарайтеся не перегрівати вершкове масло настільки, щоб воно розпалося на жир і рідина, це рідина може зробити тісто клеклым всередині рулету. Достатньо, щоб масло стало настільки м’яким, щоб його можна було легко наносити кисточной. Якщо під рукою є готове тісто філо, приготування штруделя з будь-якою начинкою перетворюється в суцільне задоволення.
Інгредієнти
6 порцій
700 г замороженої вишні без кісточок
200 р цукру
115 г вершкового масла
40 г сухих крихт білого хліба
30 г подрібнених ядер волоських горіхів
25 г кукурудзяного крохмалю
8 аркушів тесту філо розміром
30х40 см
щіпка меленої гвоздики
цукрова пудра
Штрудель з тіста філо з замороженої вишні покроковий рецепт
1. Вершкове масло нарізати шматочками і покласти в тепле місце (наприклад, поруч з духовкою) за годину до початку приготування. Духовку включити на розігрів до 200С. Деко застелити папером для випічки. Заморожену вишню помістити в сотейник, додати 150 г цукру, крохмаль і мелену гвоздику.
2. Перемішати, довести до кипіння і проварити, помішуючи, поки крохмаль не стане прозорим і густим. Остудити до кімнатної температури. Покласти перед собою на стіл 2 листа тіста, довгою стороною паралельно краю столу. Змастити верхній лист маслом, злегка присипати цукром. Закрити двома листами філо, змастивши кожен маслом і пересипавши сахаром.
3. Відступивши від краю тесту 2-3 см, посипати 2/3 площі тесту половиною хлібних крихт і горіхів. Викласти на крихти половину начинки. Вільно згорнути штрудель, зробити на поверхні діагональні надрізи до начинки. Перекласти струдель на деко швом вниз.
4. Повторити з рештою тестом і начинкою. Змастити поверхню штруделя вершковим маслом і поставити в духовку. Випікати штруделі до золотистої поверхні, 20-25 минут.
5. Ще раз змастити маслом і повернути в духовку на 5 хвилин. Перекласти штруделі на решітку і остудити до кімнатної температури, нарізати широкими скибками і подавати, посипавши цукровою пудрой.