Шифоновий шоколадний бісквіт для торта

Не потребує просочення і вийде у кожного. Як зробити смачний Шифоновий шоколадний бісквіт для торта рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

4 яйця С0
160гр цукру
130 гр борошна
30 гр какао
80гр масла вершкового 82,5%
¼ ч. л. ванільної пасти
5 гр розпушувача

Шифоновий шоколадний бісквіт для торта покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром до пишної світлої маси. Маса повинна добре збільшиться в об’ємі і по готовності стікати «ледачою стрічкою» з віночка. Невелику частину збитих яєць домісити до розтопленого, остившему масла, кімнатної температури, повернути суміш до збитим яєць і промешать до напівготовності, додати ванільну пасту.

2. Змішати борошно, какао і розпушувач, ввести в яєчно-масляну суміш. акуратно промешать тісто до повної однорідності. викласти у форму 20 см і випікати в розігрітій до 165° духовці,40-45 хвилин, готовність перевірити дерев’яною шпажкой.

3. По готовності дістати бісквіти з форми, дати охолонути на решітці і прибрати в холодильник в харчовій плівці, мінімум на 5-6 годин, краще на ночь.

Відео рецепт 👇