Починаємо місяць яблучних пирогів. Крім вже опублікованих в блозі рецептів, будуть викладатися нові. Сільський яблучний пиріг з пісочного тіста від Стефан Гласье простий рецепт.
Інгредієнти
На 1 тарт 30 см діаметром і висотою 4,5 см:
Начинка:
1 кг яблук гольден
50 гр масла
50 гр цукру
Заливка:
300 гр яєць
300 гр цукру
300 гр вершкового масла
Пісочне тісто:
150 гр масла
90 гр цукрової пудри
30 гр мигдальної пудри
50 гр яєць
250 гр борошна
Щіпка солі
Сільський яблучний пиріг з пісочного тіста від Стефан Гласье покроковий рецепт
1. Начинка:
Яблука почистити, вирізати серединку, порізати на великі шматочки. Розтопити масло, всипати яблука і засипати цукром. Томити до м’яким, але тримає форму текстури. Охладить.
Яблука почистити, вирізати серединку, порізати на великі шматочки. Розтопити масло, всипати яблука і засипати цукром. Томити до м’яким, але тримає форму текстури. Охладить.
2. Заливка:
Масло розтопити, остудити і процідити в суміш яєць і цукру. Вимісити і прибрати на 30 хвилин у холодильник.
Масло розтопити, остудити і процідити в суміш яєць і цукру. Вимісити і прибрати на 30 хвилин у холодильник.
3. Пісочне тісто:
Сіль, масло і пудру розтерти, ввести мигдалеву борошно, яйце і борошно. Вимісити, прибрати на ніч у холодильник. Розкачати на 4 см і викласти в тартовую форму. Викласти яблука і залити заливку.
Сіль, масло і пудру розтерти, ввести мигдалеву борошно, яйце і борошно. Вимісити, прибрати на ніч у холодильник. Розкачати на 4 см і викласти в тартовую форму. Викласти яблука і залити заливку.
4. Випекти 1 годину при 165-170 град. Прикрасити цукровою пудрою. Повністю охолодити тарт перед подачею, краще всього пару годин у холодильнику .