Сіміті турецькі бублики з кунжутом в духовці

Як смачно зробити Сіміті турецькі бублики з кунжутом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сніданки в Туреччині – це завжди сіміті. Немає відпочинку в Туреччині – доводиться піч сіміті самої) На автентичність не претендую, але сіміті за рецептом з сторінки. Тут головне – не пошкодувати кунжуту. Його має бути багато! Ну і туге дріжджове тісто. Для такого замісу тіста я використовую хлібопічку – вона справляється з цим завданням просто чудово! Склав все і забув. Можна і вручну, але доведеться попотіти) Або крюком в міксері.

Інгредієнти

На 8 невеликих бубликів треба: 420 г борошна в/с, 230 г води, 2 г сухих дріжджів, 7 г сіль, 13 г цукру, 3 ст. л. рослинного масла. Для сиропу: 150 г пекмеза і 150 г води. Пекмез я замінила на 120 г меду+30 г темної мальтозної патоки.

Сіміті турецькі бублики з кунжутом в духовці покроковий рецепт

1. Для замісу тіста в хлібопічці інгредієнти скласти в послідовності: дріжджі, борошно, вода, цукор, сіль, масло. Програма “Звичайне тісто” (2,5 години). Якщо вручну або крюком: змішати дріжджі, сіль, цукор і воду. Влити в борошно, додати масло. Замісити тісто. Бродіння в теплому місці 2 часа.
2. Приготувати сироп: змішати пекмез з водою, довести до гарячого стану. Розділити тісто на 8 частин, скачати кульки, отлежка під плівкою 20 хвилин. З кульки скачати тонкий довгий джгут, з’єднати навпіл, заплести, з’єднати в кільце (див. в ютюбі повно роликів).

3. Кожен бублик щедро занурити в гарячий сироп і відразу в втопити в кунжуті. Укласти на деко, розстойка 1 годину під плівкою. Випікати при 220 град до рум’яного состояния.