Домашні пряники з глазурю

Ці пряники у нас у родині стали хітом. Домашні пряники з глазур’ю простий рецепт.

Інгредієнти

тісто:
230 г цукру,
120 г води (окріп),
50 г вершкового масла,
1 яйце,
430 г борошна,
0,5 ч. ложки соди,
1 ч. ложка розпушувача,
1 ч. ложка імбиру,
0,5 ч. ложки кориці,
0,5 ч. ложки кардамону,
мускатний горіх на кінчику ножа.
Прянощі за смаком вибирайте і кількість теж за смаком додайте.

глазур:
1 білок,
100 г цукрової пудри,
2 ст. ложки води

Домашні пряники з глазур’ю покроковий рецепт

1. В толстодонном і глибокому сотейнику довести 50 г цукру із загальної кількість до бурштинового кольору. Цукор як би почне горіти. Обережно додаємо окріп, що залишився цукор і прянощі. Перемішати до однорідності. Прибрати з вогню, додати вершкове масло. Остудити до 60-65 градусів примерно.
2. Додати яйце, розмішати. Додати борошно, соду і розпушувач. Замісити тісто. Воно вийде липковатым. При роботі з ним, руки змастити рослинним маслом. Розділити тісто на 26 шматочків. Кожен шматочок скачати в кульку. Скласти заготовки на деко, залишаючи відстань між шариками.
3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20. Не пересушите. Я випікала 15 хвилин. Готові пряники відразу з духовки покрити глазур’ю поки вони гарячі. Я кожен пряник обмазала глазур’ю і розклала на решітці для сушки.
4. Можете для швидкості сушіння глазурі помістити пряники на кілька секунд в розігріту духовку. Для глазурі білок (у мене 30 г) змішати з цукровою пудрою і охолодженою кип’яченою водою. Збити міксером пару минут.