Як смачно зробити Сливово мигдальний пиріг в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сливово-мигдальний пиріг в крихкому тесті. «Тісто, ну ти чого, ми так не домовлялися! Навіщо так скукожилось, навіщо засмучуєш мене?» — лаявся я під час першої спроби випікання пирога.
Дожили, тепер я розмовляє з тестом. Розмовляти з продуктами — це нормально чи ні? Але воно того варте. Уявіть теплу ніжну сливово-мигдалеву ванільну начинку, тане в роті, в оболонці хрусткого тіста. А якщо до них в компанію додати пару кульок морозива…
Дожили, тепер я розмовляє з тестом. Розмовляти з продуктами — це нормально чи ні? Але воно того варте. Уявіть теплу ніжну сливово-мигдалеву ванільну начинку, тане в роті, в оболонці хрусткого тіста. А якщо до них в компанію додати пару кульок морозива…
Інгредієнти
Підготовка 20 хв
Очікування 1 годину 15 хв
Приготування 1 годину
Загальний час 2 години 35 хв
КБЖУ на 100 г: 215.96/ 2.97 / 12.31 / 24.07
На форму 20-22 см
Для тесту
— 260 г борошна
— 150 г холодного вершкового масла
— 1 яйце
— 1 ст. л. цукру
— 1 ст. л. джина або горілки
— ¼ ч. л кориці
— щіпка солі
— блендер з чашею
Для начинки
— 1 кг слив
— 50 г рубленого мигдалю
— 50 г вершкового масла
— 2-3 ст. л. цукру
— 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
— 1 ч. л. кориці
— крапля ванільного екстракту
Для прикраси
— 1 жовток
— 2 ст. л. цукру
Сливово мигдальний пиріг покроковий рецепт
1. В чаші блендера змішайте борошно, цукор, корицю і сіль. Додайте нарізане масло і перетворіть в дрібну крихту. Перекладіть на стіл, вбийте яйце і джин, замісіть тісто, щоб воно зібралося в кулю. Загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 1 годину. Видаліть кісточки з слив, наріжте четвертинками, перекладіть у велику миску, додайте інші інгредієнти і добре перемешайте.
2. Порада: масло і мигдаль додавайте в кінці. Змастіть маслом форму для пирога. Розкачайте ½ тіста в коло на 3-4 см більше форми. Намотайте на качалку, перекладіть у форму, притисніть до дна і стінок. Відріжте звисає тісто, залишивши 1-2 см.
3. Розкачати другу половину коло розміром з форму, наріжте смужками по 1-2 див. Перекладіть начинку на пиріг, злегка утрамбуйте, викладіть смужки тіста в нахлест, щоб створити гарну решетку.
4. закріпіть Краю звисаючим тестом. Надішліть пиріг в холодильник на 15 хв, поки духовка гріється до 220 гр. Дістаньте, змастіть кришку пирога яйцем, присипте цукром, відправте в жерло духовки.
5. Через 20 хв знизьте температуру до 180 гр і випікайте ще 45-50 хв. Вийміть, накрийте рушником, остудіть і дістаньте пиріг з формы.
Відео рецепт 👇