Сливовий пиріг з кремом франжипаном і штройзелем

Як приготувати гарний відкритий тарт сливовий Пиріг з кремом франжипаном і штройзелем рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Інгредієнти для пісочного тіста ( основа)
(на 2 форму 22 см)
210 гр. Пшеничне борошно
110 гр. Вершкове масло холодне☝️
85 гр. Цукрова пудра
30 гр. Мигдальна борошно
1 гр. Сіль
40 гр. Яйце (меланж)
700-750 г слива

Франжипан.
125г вершкового масла кімнатної температури,
100 г цукрового піску дрібної фракції або цукрова пудра
2 яйця кімнатної температури,
150г меленого мигдалю або мигдальної муки,
2 ст. ложки ( без гірки) борошна пшеничного
1 ст. ложка ванільного цукру
Помістіть всі інгредієнти в миску міксера.

Сливовий пиріг з кремом франжипаном і штройзелем покроковий рецепт

1. Збивайте спочатку на середній, а потім на високій швидкості, поки маса не стане порожниною однорідною. Ось так просто! Крем франжипан готовий! Прибрати в холодильник для стабілізації. Приблизно на 1 годину Тісто: Змішуємо сухі інгредієнти з маслом в міксері насадкою лопатка на мінімальній швидкості до дрібної, дрібної крихти, схожою з мокрим песком.

2. Додаємо в отриману суміш яйце і перемішуємо зовсім недовго, до однорідної консистенції Прибираємо тісто в холодильник “відпочивати”. Мінімум на 3-4 години, а краще на ніч. Дістаємо з холодильника тісто, беремо половину, решту назад в холодильник. Розкачуємо (розтягуємо) тісто за розміром форми (форму змащувати не потрібно)

3. Злегка притискаємо краю. Викладаємо франжипан, викладаємо сливи порізані на часточки. Зверху можна присипати штройзелем, що я і зробила, і відправляємо в розігріту духовку 180° на 30 – 35минут.

4. Пиріг вийшов дуже соковитий і дуже смачний. Дуже раджу👌

Відео рецепт 👇