Смачне і ароматне імбирне печиво

Простий рецепт дуже смачного і ароматного імбирного печива.

Інгредієнти

250-300 г борошна
100 р вершкового масла кімнатної температури
100 г коричневого цукру (можна звичайного)
1 яйце
2 ст. л. меду
0,5 ч. л. соди
2 ч. л. імбиру
1 ч. л. кориці
гвоздика, кардамон, аніс, цедра, мускатний горіх, какао за бажанням

Смачне і ароматне імбирне печиво покроковий рецепт

1. Просіваємо 250 г борошна, додаємо соду, спеції, перемішуємо. В інший частіше змішуємо розм’якшене масло з цукром і збиваємо міксером до пишної маси. Коли масло з цукром посвітлішало, додаємо яйце і продовжуємо збивати. В кінці додаємо розтоплений мед і перемішуємо. Після поступово починаємо додавати суху суміш і ретельно вимішуємо тесто.
2. Якщо воно все ще липне до рук, можна додати борошна. Потім збираємо тісто в кулю, затягуємо чашу плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин для охолодження. Після того, як тісто відпочило, може приступати до розкочуванні. Присипаємо поверхню борошном, розкачуємо тісто завтовшки 3-4 мм (можна розкачати між двома листами пергаменту, якщо зручніше) і вирізаємо фігурки з допомогою формочек.
3. Переносимо печиво на деко не забуваючи, що при випічці воно трохи збільшиться в розмірі. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин до золотистого кольору. Прикрашаємо за бажанням 😊 я використовувала глазур з яєчного білка і цукрової пудри. Приємного апетиту 😋