Смачне варення з айви з цукром на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
1,5 кг нарізаної шматочками айви
1,5 кг цукру
2-2,5 склянки води
Смачне варення з айви з цукром на зиму покроковий рецепт
1. Вимиваємо плоди айви і витираємо їх. Ріжемо плоди як на відео (ви як хочете), видаляємо серцевину і насіння. Нарізаємо кожну четвертинку на тонкі часточки або невеликого розміру кубики.
2. Я завжди спочатку варю айву на воді 10-15 хв. Потім айву виймаю, додаю цю ж воду цукор готую сироп.
3. Коли цукор з водою закиплять, насипаємо айву .Перемішуємо і варимо до готовності айви (хвилин 30-40). Зберігають у прохолодному месте.
Відео рецепт 👇