Смачні булочки на опарі на дріжджах простий рецепт в духовці. День сьогодні з легким нальотом смутку.. Сьогодні коли ставила тісто згадувала бабусю .. як вона завжди щільно закривала всі двері і вікна, щоб не «злякати» тісто, а ще ставила завжди так багато, напевно, вона б сильно здивувалася від моїх (250 мл молока) Точно б сказала, мало)) Близькі люди живуть у нашому серці завжди до тих пір, поки ми пам’ятаємо і любимо!!!
Інгредієнти
Для опари:
250 мл теплого молока
15 г сухих дріжджів
2 год л цукру
4 ст л борошна
Для тіста:
Вся опара
550 м (+ -) просіяного борошна
6 жовтків
140 гр цукру
100 гр розтопленого вершкового масла ( не гаряче)
1 год л солі
Ванілін за смаком і за бажанням
Смачні булочки на опарі на дріжджах покроковий рецепт
1. Для опари все змішати і дати піднятися шапочці. Поднявшеюся опару розмішати, додати всі інгредієнти для тіста, замісити м’яке, еластичне тесто.
2. Змастити стінки ємності рослинним маслом перекласти наше тісто, накрити і дати підійти ( приблизно 1 година). Далі зробити обминку тіста і дати піднятися ще 1 годину. Розділити тісто на однакові шматочки, у мене 12 шт по 55 г формувати кульки, укласти у форму, не надто плотно.
3. Залишити для підйому, закрити плівкою, булочки повинні збільшитися в 2 рази. Перед випічкою змастити булочки розтопленим вершковим маслом і випікати в розігрітій духовці до 180* приблизно 20-25 хв. Остиглі булочки посипати цукровою пудрою. З решти тіста спекла плетенку.