Як зробити Смачні фаршировані кальмари в духовці рецепт простий. Кальмарус 🦑 справа тонка🙃, не кожен здатний з чуйністю самурая вловити тонкий момент між гумовим виробом заводу київська пластмаса м’яким і ніжним м’ясом головоногого😎 Мені здається, що я зміг знайти ту саму межу, та ще й нафарширував його пряно-копченої сумішшю овочів, плоттю його самого та сирокопченими виробами😝.
Відео-інструкція: Як чистити свіжих кальмарів правильно.
Відео-інструкція: Як чистити свіжих кальмарів правильно.
Інгредієнти
– 1 упаковка нарізки Мілано, Чорізо і Филино
– 4 чищених кальмарів
– 1 жовтий і червоний солодкий перець
– 1 цибулина-шалот
– 4 помідора
– 1 з часнику
– 1/2 лимона
– 1/2 ч. л. Меленого коріандру
– 1/8 ч. л. шафрану
– маленький пучок кінзи
– пара гілочок тархуна
– салат для прикраси
– оливкова олія
– щіпка солі і перцю
Смачні фаршировані кальмари в духовці покроковий рецепт
1. Дрібно нарубаєте 2 кальмара, перці, часник, кілька слайсів ковбас, цибулю і тархун. На сильному вогні за 1 хв. обсмажте нарізані кальмари, вийміть і відкладіть в сторону. На тій же сковороді обсмажте хвилину ковбасу, додайте перець і цибулю, потримайте 2 хв, додайте кальмари, часник, тархун, шафран, щіпку солі і перца.
2. Обсмажте 2 хв. Зніміть з вогню і дайте 15 хв охолонути. Якщо ваші кальмарусы виявилися наскрізними як у мене, защипайте один з виходів зубочисткою. Наповніть морських гадів фаршем. І запечатайте зубочистками.
3. Поставте сковороду на середній вогонь, влийте масла, обсмажте головоногих по 2 хв з кожної сторони, після чого відправте в розігріту до 180 гр духовку на 3 мин.
4. У помідорів видалити серцевину, дрібно наріжте стінки пасльонових, змішайте в мисці з листочками кінзи, соком лимона, коріандром, 1 ст. л. оливкової олії, дрібкою солі і перцю. Викладіть тартар з помідорів на тарілку, поставте зверху кальмара, прикрасити салатом і відразу подавайте на стол.