Сміт турецький бублик

Як зробити Сміт турецький бублик рецепт простий. Я сьогодні до вас з рецептом турецької випічки «Сміти». Готується Сміти не складно, але при тому це дуже смачно. Заздалегідь хочу подякувати за ваші.

Інгредієнти

Мука 500-550 гр
Вода ( тепла ) 300 мл
Сіль 1 год л ( неповна )
Цукор 1 год л
Дріжджі 1 год л

Кунжут

Розчин з бекмеза:
Бекмез 1 ст л
Вода 1/4 ст

Сміт турецький бублик покроковий рецепт

1. Для початок замішуємо тісто: до теплій воді, додаємо цукор і дріжджі, змішуємо. І залишаємо до повного розчинення. Потім до борошна додаємо сіль і воду з розчиненим дріжджами. Замішуємо тісто. Потрібно місити 6-8 хв . Залишаємо 40-45 хв у теплому місці. Поки тісто підходить , обсмажуємо кунжут на невеликому вогні до золотистого цвета.

2. розчин Готуємо з бекмеза. Бекмез або дошеб – це натуральний приготований сироп з винограду або шовковиці ( тута ). Його можна замінити іншим видом сиропу, або медом. До сиропу додаємо воду, змішуємо і все. Далі розділяємо тісто на рівні , невеликі частини. У мене вийшло на 16 частин, отже вийшло 8 смитов.

3. В кожен сміт потрібні 2 заготовки. Формуємо заготовки. Потім х розгортаємо в джгути. Далі з’єднуємо 2 джгута в косичку, як показано на відео. Далі в бублик з’єднуємо. Ці бублики опускаємо у підготовлений розчин, потім обсмажений кунжут.

4. Залишаємо 10-15 хв. потім вже відправляємо в духовку заздалегідь нагріту до 240-250 г на 10 хв, далі зменшуємо температура до 190 м і готуємо ще 7-10 хв , але орієнтуйтеся по своїй печи.

Відео рецепт 👇