Смородиновий торт з бісквітом на сметані і вершковим кремом

Як зробити смачний Смородиновий торт з бісквітом на сметані і вершковим кремом рецепт простий. Вибуховою моновкус тут такий гарний і багатий, що навіть не хочеться нічого додавати. Благородна смородина вимагає уваги і не хоче його ні з ким розділяти. Родзинкою ж торта буде його внутрішній світ, – подивіться, як незвично і красиво 😍 Відламав шматочок з кремом, а слідом пішов шматочок з конфі! Смаки переплітаються один з одним, малюючи яскраву картинку цього неймовірного десерту. Прямо у вашому сердечку ❤️

Інгредієнти

для Бісквіта
Яйця – 3 шт.
Цукор-150 г
Сметана 25% – 130 р
Рослинна олія – 60 г
Борошно -180 р
Розпушувач – 5 р
Сіль – щіпка

для Просочення
Молоко – 80 г
Цукор – 30 г

для Конфі
заморожена Смородина – 250 г
Цукор – 100 г
Крохмаль – 30 г

для Крему
Сирний сир – 400 г
Вершки – 200 г
Цукрова пудра – 8о р
Конфі – 15 м

Смородиновий торт з бісквітом на сметані і вершковим кремом покроковий рецепт

1. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити на середній швидкості до стану легкої піни, поступово ввести половину цукру, і продовжити збивати, збільшуючи швидкість до максимуму. Нам потрібні стійкі піки. Якщо у вас ручний міксер, це займе хвилин ю+. Жовтки збити з рештою цукру до посветления. Додати сметану, а потім масло і все перемешать.
2. З’єднати борошно, розпушувач і сіль, – просіяти. Тепер до меренге додаємо 1/2 сметанної суміші і 1/2 сухих інгредієнтів, акуратно об’єднуємо всі силіконової лопаткою. Якщо лопаткою не виходить, скористайтеся віночком, але робіть акуратні руху, щоб зберегти легкість тесту. З тієї ж причини не варто довго вимішувати масу. Повторити те ж саме з другою половиною інгредієнтів. Розділити тісто на 2 форми 0 16 см і випікати близько 30 хвилин при 175-18о°С.

3. Перед складанням кожен корж розрізати на два. Для просочення об’єднати молоко і цукор, довести до кипіння. Остудити і просочити бісквіти перед складанням. Переходимо до конфі. Заморожену смородину проварити в сотейнику близько 5 хвилин, потім пробити блендером і варити до 45~5О°С. Цукор об’єднати і перемішати з крохмалем, дощиком ввести в ягідне пюре, активно помішуючи. Довести до кипіння, прокип’ятити ще пару хвилин до загустіння маси (не забуваємо заважати).

4. Перекласти в невелику миску і повністю остудити, накривши плівкою в контакт. Або ж можете відразу помістити конфі в кондитерський мішок. Приготувати крем. Холодні інгредієнти об’єднати в чаші міксера і збивати на середній швидкості близько хвилини. Поступово збільшити швидкість до максимальної і збивати ще 4-5 хвилин. Крем виходить щільним і зручним у работе.

5. Приблизно 200 грам крему я залишила на вирівнювання торта і додала до нього грам ю смородинового конфі для більш насиченого кольору. Збірка торта: Викладаємо корж, просочуємо його. Тепер з кондитерського мішка видавлюємо крем по краю бісквіта, по колу. У нас вийшов зовнішнє коло. Всередині, впритул до нього, робимо коло з конфі, вже менший. Потім знову коло крему – коло конфі – крем в саму серединку. Таким чином зібрати весь торт.