Булочки з штрейзеля і повидлом на молоці і на дріжджах

Як не крути, десерти десертами, а душа пробачить булок. Дріжджове тісто. . . моя віддушина. На відміну від тортів/тістечок, тут вже немає ніяких фобій, тільки один релакс. Як приготувати домашні Булочки з штрейзеля і повидлом на молоці і на дріжджах рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
150 мл молока
100 г цукру
10 г ван. цукру
75 г сл. масла
2 яйця (1 жовток залишити на мастило)
20 г пресів. дріжджів
0, 5 ч. л. солі
450-500 г просіяного борошна

Начинка:
повидло

Крихта:
10 г сл. масла +10 г цукру розтерла ложечкою+ 20 р борошна перемішала в крихту.

Булочки з штрейзеля і повидлом на молоці і на дріжджах покроковий рецепт

1. Всі продукти, в т. ч. і повидло, кімнатної tº ☝. ⠀ Опара: в молоці (38ºС) розпустила дріжджі з 1 ч. л. цукру (із заг. к-сті), додала 4 ст. л. борошна (із заг. к-сті), перемішала до однорідності, затягла плівкою, прибрала на підйом. ⠀ Перемішала яйця, сіль, цукор, ван. цукор, масло, поєднала з готової опарою, перемішала до однорідності.
2. Додала борошно (не всю відразу, залишаю пару ложок). Перемішала ложкою. На стіл висипала решту борошна, замісила тісто (5-10хв). Борошна пішло всього 460 р. ⠀ Тісто виклала в змащену раст. маслом ємність, прибрала під плівку на підйом. ⠀ Тесту зробила обминку, знову прибрала на підйом. ⠀ Тісто подкатала в рулет, розділила на 12 частин. Кожну подкатала в кульку, залишила під плівкою на 7-10 мин.
3. Далі, кожен кулька знову округлила, виклала на деко застелений, залишила під плівкою на підйом (≈20 хв). Потім у кожній булочці, по серединці зробила поглиблення(палець/ковпачок вмочати в борошно) до самого дна, при цьому роблячи поглиблення трохи шире.
4. Повторити це дійство ще раз. Далі булочки змастила жовтком+2 ч. л. води, відразу посипала крихтою. Після, за допомогою Кондитерський. мішка заповнила серединку повидлом. ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 20 хв. Дивіться по своїй духовці!