Сочевичний крем-суп по турецьки

Як смачно зробити Сочевичний крем-суп по турецьки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні ділюся з вами неймовірно смачним рецептом крем-супу з червоної сочевиці. Завдяки своїй консистенції і красивого кольору цей суп з радістю з’їдять і діти, так що беріть на замітку і готуйте для себе і своїх близьких🤗

Інгредієнти

•Сочевиця червона – 400 р.
•Цибуля ріпчаста – 200 р.
•Морква – 200 р.
•Томатна паста – 1 ч. л.
•Лимонний сік – 3 ст. л.
•Рослинна олія – 2 ст. л.
•Куркума – 1 ч. л. (за бажанням)
•Копчена паприка – 1 ч. л. (за бажанням)
•Зіра – 1 ч. л. (за бажанням)
•Чорний перець – 1 ч. л.
•Сіль – за смаком.
•Вода фільтрована – 2 л.

Інгредієнти для перцевого масла:
•Оливкова олія – 50 мл
•Аджика – 1 ч. л.
•Паприка – 1 ч. л.

Сочевичний крем-суп по турецьки покроковий рецепт

1. Дрібно наріжемо лук і моркву. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії 2 хвилини і додамо моркву, смажимо ще 2-3 хвилини, після чого додамо томатну пасту і гарненько її прогреем, щоб позбутися від сирого томатного смаку. Як тільки томатну пасту гарненько прогріли і все ретельно перемішали, то вже можна додати перераховані специи.

2. Якщо спецій немає або не бажаєте їх додати, то можете пропустити цей момент, солі і перцю вже буде достатньо для прекрасного смаку. Сочевицю обов’язково слід промити підлогу холодною водою, бажано 2-3 рази. Промиту сочевицю додаємо в каструлю до решти інгредієнтів, все ретельно перемішуємо і заливаємо водой.

3. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо під закритою кришкою 15 хвилин. Для перцевого соусу я використав оливкова олія, аджику і копчену паприку. Гарненько розігріємо оливкова олія і додамо аджику з паприкою, ретельно все перемішуємо і знімаємо з огня.

4. Далі залишається пробити готовий суп блендером, перевірити на сіль, перець і можна подавати. При подачі можна додати кілька крапель гострого перцевого масла, приємного аппетита.

Відео рецепт 👇