Сочевиця з яйцем пашот і салатом Гордона Рамзі

Як смачно зробити Сочевиця з яйцем пашот і салатом Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тепла французька сочевиця з лабне, яйцем-пашот і хрустким салатом.

Інгредієнти

Сочевиця:
2 столові ложки оливкової олії або масла авокадо
1 маленька жовта цибулина, дрібно нарізана
1 велика морква, дрібно нарізана
2 зубчики часнику, подрібненого
1 чашка французької (Puy) сочевиці, очищеною від сміття і промитої
3 чашки курячого або овочевого бульйону
1 лавровий лист
Хересний оцет
Кошерна сіль

Хрусткий салат:
½ головки фенхелю, дуже тонко нарізаного
½ столової ложки оливкової олії першого віджиму або масла волоського горіха
¼ чайної ложки сумаха
Свіжовичавлений лимонний сік
Кошерна сіль
Мелений чорний перець
Велика жменя рукколи

Збірка:
Йогурт Лабне, приправлений за смаком сіллю, перцем, лимонною цедрою і соком
2 яйця-пашот, посипані сіллю і перцем
Нарізаний бекон, за бажанням

Сочевиця з яйцем пашот і салатом Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Приготуйте сочевицю: У каструлі середнього розміру розігрійте олію на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки. Додайте цибулю і моркву і готуйте, поки вони не стануть м’якими, але не підрум’яняться, близько 7-10 хвилин. Додайте часник і готуйте 1 хвилину, до появи аромата.
2. Додайте сочевицю і перемішайте, потім додайте бульйон і лавровий лист і перемішайте. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середньо-низького і варити, не накриваючи кришкою, близько 25-30 хвилин, поки сочевиця не стане мягкой.
3. Додайте трохи хересу, щоб сочевиця стала яскравіше, і приправте сіллю за смаком. Поки вариться сочевиця, приготуйте Хрусткий салат: у мисці середнього розміру змішайте фенхель з оливковою олією, сумахом і вичавленим лимонним соком.
4. Приправте за смаком сіллю і перцем, при необхідності додавши більше лимонного соку. Перед подачею викладіть сочевицю в сервірувальні тарілки і покладіть велику ложку приправленого лабне у центр кожної тарілки, розподіляючи його тильною стороною ложки.
5. Вкладіть по яйцю в кожне гніздо для коржів і посипте зверху беконом, якщо використовуєте. Безпосередньо перед подачею киньте рукколу в суміш з фенхелем і перевірте приправу. Подавайте відразу ж разом з теплою чечевицей.